Hírek

2007.04.01. 19:11

Intézkedési terv a körbetartozás ellen

Elkészült a kormány intézkedési terve a sok tízmilliárdos körbetartozások mérséklése érdekében. A javaslatok előkészítésében több minisztérium és szakmai érdekképviselet is részt vett.

K. I.

Gadó Gábor, az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium szakállamtitkára elmondta: egyebek közt a csődtörvény és a közbeszerzési törvény módosítását indítványozzák. Gadó szerint sok esetben sem a közbeszerzési, sem a közbeszerzésen kívüli eljárások nem elég átláthatók, ezért a kidolgozásra került tervezetben szeretnénk erősíteni, hogy minden olyan információ, amely a piacot érinti és amely alkalmas, hogy csökkentse a körbetartozást, váljon nyilvánossá. Erősíteni kívánják a kiszolgáltatott helyzetben lévő vállalkozó érdekérvényesítési lehetőségeit, az építési szerződéseknél a Ptk. Módosításával törvényes zálogjogot biztosítanánk a vállalkozónak a vállalkozás tárgyán. A jövőben a rosszhiszemű vagy súlyosan gondatlanul eljáró adós nem hozhatná olyan helyzetbe a hitelezőt, hogy csak többéves pereskedés után érhesse el adott esetben, hogy a pénzkövetelését be tudja hajtani.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!