Hírek

2006.06.16. 16:43

Lelőtték a bankrablót

Életveszélyes lőtt sebekkel került kórházba a támadó, akire többször is rálőtt a biztonsági őr, miután a rabló késsel megtámadta a kőbányai bankfiók egyik női alkalmazottját, aki szintén súlyos sérüléseket szenvedett.

BAMA

Fegyveres rabló lépett tegnap délután két óra után néhány perccel a CIB bank budapesti, Kőrösi Csoma Sándor úti fiókjába. „A férfi hitelügyintézés ürügyén szólította meg a biztonsági őrt, felvilágosítást kért tőle, majd leült a helyiségben és várakozott. Néhány perccel később odalépett a pénzintézet egyik női alkalmazottjához és kést szegezett neki” – mondta el Sass Oszkár, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) helyszínen tartózkodó rendőr-főhadnagya.
„A fegyveres őr sikoltást hallott, majd azt látta, hogy a férfi egy késsel a kezében magához szorította a női alkalmazottat, ekkor több célzott lövést is leadott a támadóra” – tette hozzá Schőn Péter, a BRFK szóvivője.
A rablón kívül a pénzintézet női alkalmazottja és az őr is sérüléseket szenvedett.
„Életveszélyes az állapota annak a támadónak, akire többször is rálőtt a főváros X. kerületében lévő bankfiók biztonsági őre, de az alkalmazott is súlyos sérüléseket szenvedett” – közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője. Győrfi Pál hozzátette: a férfi életveszélyes lőtt sérülésekkel került kórházba, a nő állapota súlyos, de nem életveszélyes. Azt, hogy a bank dolgozóját a szúrt seb mellett lövés is érte volna, sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánta.
A helyszínre nagy erőkkel kiérkező rendőrök azt is vizsgálják, hogy a biztonsági alkalmazott jogszerűen használta-e szolgálati fegyverét. Nincsenek pontos információi arról, hogy a lövések leadásakor hány ügyfél tartózkodott a kőbányai bankfiókban.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!