Hírek

2006.04.27. 16:56

Honvédnek adta ki magát a gáton, egy rendőrnő fogott gyanút

Szolnoki honvéd főhadnagynak adta ki magát egy 26 éves fiatalember Szegeden. A helybeli férfi egyenruhában járkált az árvizi védekezésben résztvevők között.

Nagy E. D.

A dolog nem is tűnt fel egy ideig senkinek, egyedül egy körzeti megbízottnak, akinek ismerős volt a katona arca. „Minden ügyemben megfigyelem az arcokat, legyen az akár tanú vagy gyanúsított vagy sértett”–fogalmazott lapunknak Jónás Orsolya. A körzeti megbízott rövid idő alatt rájött: egy vagyon elleni bűncselekményben nyomozott, és a fiatalember az ügy gyanúsítottja volt. Az aktát azóta lezárták és vádemelési javaslattal továbbították. Jónás kérdezgetni kezdte a katonát, aki azt állította: a helikopterek földi irányítója. Így is mutatkozott be mindenkinek, ám a védekezésben nem segített, zsákokat például nem pakolt. Amikor kiderült, hogy hazudott, nem tudott magyarázatot adni a tettére. Jónás Orsolya szerint nincs adat arra, hogy bárkinek utasítást adott volna az álkatona. Kiderült: a fiatalember korábban tényleg katona volt, szakaszvezető, de jogviszonya januártól megszűnt. A fiatalember ellen jogosulatlan címhasználat miatt indult eljárás, ezt pénzbüntetéssel sújthatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!