Hírek

2005.08.10. 00:00

A hivatal hibázott a Citadella-sorompóval

Mindenki a szerencsétlen vállalkozó édesanyját emlegeti. Pedig ő csak kihasználta a hivatal hozzá nem értését és trehányságát. A Citadella-saga legújabb fejezete a sorompó. Volt már ott vendéglőbotrány kisajátítással, bontással, pereskedéssel. Aztán rövid ideig csend volt a hegyen. Békében sétálgathattak a turisták, nézhették a csodás panorámát. De nemrég sorompó zavarja a kilátást.

Balaton Balázs

Vagyis ez így nem igaz. Sorompó van, de azon bárki átmehet, 1200 forintért. Ezért a pénzért állítólagos kulturális fesztiválban élvezkedhet a látogató, négy huszár jövés-menését fotózhatja, második világháborús nácikiállítást nézegethet, meg persze kap egy pohár bort. Azt most ne feszegessük, hogy a város legdrágább bora, és az SS-kiállítás ér-e 1200 forintot. Hiszen a Kincstári Vagyoni Igazgatóság (KVI) rábólintott az egészre. Tehát nem illegális rendezvényről és lezárásról van szó. A vállalkozó pedig kihasználta a hivatal hibáját: a fesztivál és a Citadella körüli út egy helyrajzi számon van.

Nem, nem ment el teljesen az esze az üzletembernek. Ő mindösszesen csak pénzt akar keresni, s ezért mindent megtesz. Még azt is, hogy a KVI elnézte a helyrajzi számot. Így ő engedéllyel állította fel a sorompót. Engedéllyel kér 1200 forintot azért, hogy az egyszerű turista megnézze a budapesti panorámát. Mindenki a vállalkozót szidja. Pedig a KVI-t kellene. Amely hivatal nem először hibázik. Tegnap megingott a vezetőjének a széke. Zelles Sándort hibáztatják azért is, hogy nem találtak megfelelő rezidenciát Sólyom Lászlónak. Rájár a rúd Zelles úrra. Hibát hibára halmoz. Legyen az Citadella-sorompó vagy akár rezidenciabotrány. Érdekes volt az is, amikor a turisztikai szakember elmondta: a lezárásbalhét a sajtó gerjesztette. Uborkaszezonban mindenki rávetette magát a témára. A hozzáértő szerint a világon mindenhol pénzt kérnek azért, hogy a várost megnézzék. Párizstól Londonig, Berlintől Rio de Janeiróig. A Halászbástyától kezdve a Citadelláig.

Pénzt szed a vállalkozó, akinek bérbe adták a területet. És? Ez a világ legtermészetesebb dolga. Ha nekem adnák bérbe, én is pénzt szednék. Jelen állás szerint teljesen mindegy, hogy van-e huszárbemutató (ahol valljuk be, kicsit nevetséges, hogy lányok is beöltöznek), bármilyen kiállítás, pohár vagy üveg bor. Ha megkapta, természetesen kihasználja ezt a néhány hónapot, mielőtt vissza kellene adnia. Megint bebizonyította a magyar: bármekkora vihart képes korbácsolni egyetlen pohár vízben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!