Hírek

2005.07.06. 00:00

Tíz év után végleg elfáradt az üvegszál

Leomlott a Lágymányosi-hídra felvezető Gubacsi úti felüljáró vasbeton és üvegszál ötvözésével készített támfala. Részleges repedéseket és földcsuszamlásokat már tavaly novemberben észleltek a Fővárosi Közterület-fenntartó Rt.munkatársai, akik félévenként ellenőrzik a területet.

Vég M.

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Vajda Pál tegnap utasította a kerületet: azonnal javítsa meg a hidat.
[/caption]Az FKF Rt. értesítette is a meglazult támfalról a hídfő fenntartóját, a IX. kerületi önkormányzatot. Az azóta eltelt fél év alatt nem történt semmi, így a falnak mintegy tizenöt méteres szakasza leomlott. – Az omlást valószínűleg az okozta, hogy az üvegszál elfáradt. Ezzel a technikával máshol is akadtak gondok. Az üvegszál gyenge, nem elég rugalmas, nem bírja a gyakori hőmérséklet-ingadozást – mondja Paál Kálmán, Ferencváros alpolgármestere. A városatya elmondta: a helyszínt biztosították, és nem várható további omlás. A helyreállítással kapcsolatos tervezőmunkák már elkezdődtek, de egyelőre nem lehet tudni, hogy melyik cég hogyan és mikor építi újra a támfalat. Az alpolgármester úgy tudja, hogy a minimum harmincmillió forintos kárért a Betonútépítő Rt.-t terheli a felelősség. – Az esetet kiemelt fontosságúnak tartjuk, hiszen sokáig nem maradhat úgy a terület. Lehet, hogy a támfal épen maradt részét is vissza kell majd bontani – teszi hozzá Paál Kálmán. Sokáig az is vita tárgyát képezte, hogy kinek a dolga a helyreállítás. A főváros és a kerület között alakult ki a szokásos nézeteltérés. Jelen pillanatban úgy tudjuk, hogy a hídfő Budapest tulajdona, de a IX. kerületet illeti a kezelői jog.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!