Hírek

2005.06.09. 00:00

Kasza József büszkén vállalja a letartóztatást

Megfélemlítési és lejáratási kampány folyik a délvidéki magyarság politikai vezetői ellen – mondták a sajtó képviselői előtt a VMSZ tisztségviselői. A Vajdasági Magyar Szövetség elnökét, Kasza Józsefet, valamint Kern Imre ügyvezető alelnököt és Bunyik Zoltán alelnököt az elmúlt időben korrupciós ügyekkel hoztak kapcsolatba.

BAMA

A VMSZ elnökségének állásfoglalása szerint az akciónak az a célja, hogy leváltsák Szabadkán az önkormányzat VMSZ-es vezetőit, és megingassák a vajdasági koalíciós hatalmat. Dudás Károly alelnök a tájékoztatón hangsúlyozta: nem a vajdasági magyarok gazdagodtak meg a háborús tőkefelhalmozás és a magánosítás során, mégis ellenük folynak az eljárások.

Bunyik Zoltán arról beszélt, hogy miközben a bíróság és az ügyészség azt állítja, nincs joga megtudni, mivel gyanúsítják, kiszivárogtatják a sajtónak a feljelentés tartamát, és eleve bűnösnek kiáltják ki őt. Emlékeztetett arra, hogy a vajdasági magyarság nyolcvan éve nem volt ilyen befolyásos szerepben. Kasza arról szólt, hogy a milosevici idők államvédelmi hatósága ma is „gerjeszti a hazugságokat”. A pártelnök leszögezte, ilyen körülmények között büszkén vállalja, hogy „koholt vádak alapján” letartóztassák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!