Hírek

2005.06.25. 00:00

Elakad a munka az Orbán- és Gyurcsány-bizottságban

Váratlan akadályok keresztezik a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök úgynevezett vagyongyarapodását vizsgáló bizottság munkáját. Ugyanis a kormányfő olyan időpontban szeretne megjelenni a testület előtt, amire nem kapott meghívót. Mindez jövő hét szerda lenne.

Izing A.

Szijjártó Péter, a bizottság fideszes elnöke tegnap levelet írt a miniszterelnöknek, mert szerinte félreértés történt. Ugyanis a bizottság kétötöde még nem is kezdeményezte Gyurcsány meghallgatását és az ÁPV Rt.-től, valamint a miniszterelnöktől bekért anyagok sem érkeztek meg. Szijjártó egyébként egyik lehetőségként július 6-át nevezte meg, amely így egy napra került volna Orbán Viktor tokaji ügyében tervezett meghallgatásával.

Úgy tűnik, elakadt az Orbán Viktor és családja úgynevezett állami forrásokból történő meggazdagodását vizsgáló bizottság munkája is. Miután a Fővárosi Bíróság helyreigazításra kötelezte az Orbán pártelnök tokaji érdekeltségeiről cikkező Élet és Irodalom című hetilapot, Répássy Róbert fideszes politikus szerint megdőltek azok az állítások, amelyek az Orbán család állami forrásból való meggazdagodását feltételezték. Répássy szerint a jogerős ítélet után nincs semmi értelme a bizottság működésének. Az ellenzéki képviselő közölte, hogy a fideszes képviselők továbbra sem vesznek részt a bizottság munkájában.

Mint azt tegnap megírtuk, a Fővárosi Bíróság indokolásában szerepelt az is, hogy a bírói tanács nem a kijelentések tartalmát vizsgálta, csupán azt, hogy tartottak-e taggyűléseket a lap által közölt három időpontban. Orbán korábban közölte, hogy kész részt venni a meghallgatáson, arról még nem döntött, hogy beperli-e az Élet és Irodalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!