Hírek

2005.06.22. 00:00

Budapest sokkal tartozik a fővárosi polgároknak

BAMA

Harminchat esztendőn keresztül törlesztheti adósságát egy kínai város vezetése, mert tisztviselői négy éven át többnyire fizetés nélkül ettek-ittak egy étteremben. A testület pénzszűkében van, amit méltányolt a bíróság, ezért tart majd valószínűtlenül hosszú ideig a törlesztés.
Kína messze van, ám nálunk sem ismeretlen, hogy egy-egy város tartozik. Budapest előljárói például adósai a polgároknak. Tizenvalahány esztendő szívós munkájába tellett, hogy lassan-lassan lakhatatlanná tegyék a világ egyik legszebb fekvésű települését, de ők megoldották a feladatot. Kátyúk, dugók, parkolóőri hatalmaskodások, ötvenszázalékos tömegközlekedés (tömeg már van), aláhulló erkélyek, szeméthegyek, kutyapiszok, utcákon, tereken hangoskodva álomba szenderülő hajléktalanok, tolakodó koldusok – és a sor folytatható, a végtelenségig.
Ígéretekben és nagyotmondásban persze nincs hiány, a minden helyzetben nyilatkozó főpolgármester legszívesebben azt is a saját javára írná, hogy reggel fölkel a nap.
Pedig csak ahhoz van köze, hogy Budapestnek lassan bealkonyul.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!