Hírek

2005.05.12. 00:00

Újabb rekordokat dönt a Chelsea bajnokcsapata

Szabó T.

A Chelsea már begyűjtötte az angol bajnoki címet, de folytatja pazar szereplését. Kedden 3-1-re verte a Manchester Unitedet, s ezzel két rekordot hódított el riválisától. A londoniak egy fordulóval a vége előtt 29 győzelemmel és 94 ponttal vezetik a Premier League-t.
Az eddigi csúcsot a Man Uni-ted tartotta huszonnyolc győzelemmel (1999–2000) és 92 ponttal (1993–94). José Mourinho együttese az utolsó fordulóban a Newcastle ellen újabb rekordot könyvelhet el. Eddig mindössze 14 gólt kapott a bajnokságban, ebben a tekintetben a Liverpool még vezeti a rangsort 16 találattal (1978–79). Ha a zárómeccsen nem kap gólt Mourinho csapata, akkor ezen a listán is az élre áll. A Manchester United elleni 3-1-es sikert követően a Chelsea portugál mestere a lábujjműtéte miatt ezúttal hiányzó csapatkapitánynak ajánlotta a diadalt: „Hihetetlen, amit ebben a szezonban elértünk. A mostani győzelmet Terrynek ajánljuk.
Ő egy ízig-vérig Chelsea-boy.”
A Man United első hazai vereségével az is eldőlt, hogy a Chelsea mellett az Arsenal indulhat a Bajnokok Ligája csoportkörében, míg a MU selejtezőre kényszerül. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!