Hírek

2005.05.30. 00:00

Törvénysértő a közgyűlés reklámügyben

A várakozásokkal ellentétben nem került a májusi fővárosi közgyűlés elé a telefonfülke-reklámokat is szabályozó rendelet módosítása. Pedig a városüzemeltetési bizottság alkalmasnak találta, hogy beterjeszszék. A Reggel számolt be arról, hogy Csányi Sándor komoly előnyhöz juthat, ha a számára kedvező előterjesztést fogadják el a képviselők.

Zsidai P.

Az OTP vezetőjének érdekeltségébe tartozik a Multireklám Kft., amely telefonfülke-reklámok értékesítésével is foglalkozik. Januárban úgy módosította rendeletét a főváros, hogy a tíz centiméternél nem szélesebb reklámok után nem kell fizetnie a hirdetőnek. A közgyűlés februárban visszavonta rendeletét, a főjegyzőt pedig újramódosítással bízta meg. A határidő lejárt, Tiba Zsolt ezután előkészítette az összes közterület-használatra vonatkozó díjtáblázatot. Ebben kapott helyet a telefonfülkén elhelyezett reklámfelület is.

Tiba két változatot tett az asztalra. Mindkettő azonos díjtáblázatot alkalmaz, a B változat azonban a telefonfülkéken elhelyezett reklám díjtételére kedvezményt ad. Hogy mennyit, azt Tiba Zsolt nem írta bele, kipontozva hagyta. Rábízta volna a képviselőkre, ítéljék meg, mennyi kedvezmény jár ezekért. Azt a főjegyző nem indokolta, hogy valamenynyi reklámfelület közül miért csak a telefonfülkékre kell kedvezményt adni. Információink szerint azért nem került a közgyűlés elé a módosítás, mert Csányi cégének sokkal jobban megéri a jelen állapot fenntartása. Jelenleg ugyanis nem kell fizetni a reklámok után. Ezzel azonban törvénysértést követ el a közgyűlés, mivel nem alkotott határidőn belül új szabályt. Kérdés, kinek tűnik föl ez az állapot legelőször?

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!