Hírek

2005.05.12. 19:46

Tasnádi Péter egyelőre még nem eléggé gyanús

Sz. L.

Csoportosan elkövetett garázdaság, súlyos testi sértés, rongálás, jelentős kárt okozó sikkasztás, zsarolás, valamint közveszéllyel fenyegetés. Egyelőre „csak” enynyivel gyanúsítja alaposan a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Tasnádi Pétert. Azaz emberölés előkészületével még egyáltalán nem gyanúsították meg.
Egyébként a vállalkozó előzetes letartóztatását július 8-ig meghosszabbította a bíróság.
Az NNI-nél nem tudják megmondani, hogy az újabb gyanúsításra sor kerül-e egyáltalán, és ha igen, mikor. A nyomozás részleteiről egyébként sem beszélnek. Mint mondják, sajtóhírekre pedig nem reagálnak. Pedig a sajtóban megjelent, hogy Tasnádi Péter volt feleségének, illetve az asszony jelenlegi társának a megölését tervezték valakik
állítólag Tasnádi Péter megbízásából.
Ami biztos: Labanc Ferencet, a BRFK akcióosztályának egykori őrnagyát azzal gyanúsították meg, hogy Tasnádi megbízásából előkészületeket tett a vállalkozó elvált feleségének megölésére. A gyanú szerint a másfél milliós megbízói díjból 750 ezret fel is vett. Labanc, aki néhány hónapig Tasnádi cégében dolgozott, merő képtelenségnek nevezte a gyanúsítást.
Ugyanakkor az előzetes letartóztatásba helyezett B. Pál újságírót azzal gyanúsították meg, hogy előkészületeket tett egyes hírek szerint az asszony, más hírek szerint élettársa meggyilkolására. Ehhez motort és fegyvert vásárolt a gyanú szerint. Egyébként úgy tudjuk, hogy B. Pált egy büntetett előéletű férfi vallomása alapján fogták el. Információink szerint mindkét ügy legalább másfél évvel ezelőtt történhetett. Abban az időben, amikor Tasnádi volt neje rendőri védelmet kapott, kommandósok vigyáztak rá.
A rendőrség hallgatása miatt nem értjük, hogy ha másfél éve már voltak információk az előkészületekről, miért csak most lépett a nyomozóhatóság. Mint ahogy azt sem értjük, miért nem gyanúsították meg Tasnádit felbújtóként két rendbeli emberölés előkészületével. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!