Hírek

2005.05.13. 00:00

Nem a csődbe ment céget vette meg

BAMA

Napilapunk 2005. április 25-i számában az 1. és 7. oldalon megjelentetett „Saját becsődölt cégét vette meg a tulajdonos”, illetve „Megvette becsődölt cégét” című cikkében valótlanul állítottuk, hogy: „A felszámolóbiztos eladta a céget hatvanötmillióért”. A valóság ezzel szemben az, hogy a felszámoló a cég tulajdonában álló ingatlant adta el. Valótlanul állítottuk továbbá, hogy: „Ennek a cégnek a tulajdonosa lényegében saját becsődölt vállalkozását vette meg”. Ezzel szemben a valóság az, hogy a cég tulajdonosa saját becsődölt vállalkozását nem vásárolta meg és ennek irányítását sem a vevő végezte.

A fentieknek megfelelően a való tényeket hamis színben tüntette fel a cikk akkor, amikor azt állította, hogy: „Rendőrök egyébként is tanulságosnak tartják a cégnél történt eseményeket. Időközben a Club 51 Kft. felszámolója hatvanötmillió forint plusz áfáért eladta a céget az egyik volt tulajdonos érdekeltségi körébe tartozó vagyonkezelő kft.-nek. Ennek a cégnek a tulajdonosa lényegében saját becsődölt vállalkozását vette meg. A Club 51 Kft. hitelfelvétele százharmincegymillió-négyszázezer forint volt. Ebből bankok nyolcvanmilliót adtak, a többit egy cég és két magánszemély. A felszámoló bevétele még a bankok kielégítésére sem volt elég. Az ezzel kapcsolatos összes irat a birtokunkban van”. 

A cikkben nem kívántuk a valós tényeket olyan hamis színben feltüntetni, mely szerint a felszámoló közreműködött volna abban, hogy a tulajdonos saját becsődölt vállalkozását visszavásárolhassa vagy hogy a felszámoló közreműködött abban, hogy hatvanhatmillió forint kár következzen be. Meggyőződésünk szerint a felszámoló eljárása mindenben jogszerű volt a cikk által érintett jogügyletek során. Ezt támasztja alá, hogy a felszámoló tájékoztatása szerint a Pest Megyei Bíróság a felszámoló tevékenységét mindenben jogszerűnek találta.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!