Hírek

2005.05.17. 00:00

Kézigránátot dobtak, és rálőttek a rendőrautóra

Harmincmillió forintot vitt el az a négy fegyveres férfi, akik szombat este a budaörsi Tesco parkolójában kirabolták a Group 4 Falck pénzszállítóját. Bényi Mónika, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője lapunknak azt mondta: a zsúfolásig telt parkolóban pillanatok alatt zajlott le a bűncselekmény.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="320"] Az egyik őrt combon lőtték a parkolóban. Már túl van az életveszélyen.
[/caption] A bevásárlóközpont pénzátadó ablakánál kiszállt a pénzszállítóból a kísérő, hogy átvegye a szállítmányt. Ekkor rontott rá a három fegyveres, közben negyedik társuk egy kocsiban várakozott. A rablók felszólították az őrt a pénz átadására. Közben egy állampolgár riasztotta a rendőrséget, akik perceken belül a helyszínre értek. A felek között tűzpárbaj alakult ki, a tettesek ekkor a biztonsági őrt is eltalálták. A férfit a combján érte a lövés, az ütőerét találta el a golyó. Életveszélyes sérülést szenvedett, de állapotát már stabilizálták. A tettesek egy kézigránátot is rádobtak a rendőrök autójára, a robbanásban a kocsi és több közelben parkoló jármű is megrongálódott. Szerencsére a detonáció miatt senki sem sérült meg.

Bényi Mónika szerint a rendőrök eltalálták a tettesek kocsiját, így az sem elképzelhetetlen, hogy közülük valaki megsérült. Az elkövetők egyébként símaszkot viseltek, és valamennyien magasak voltak. Bényi úgy fogalmazott: egyikük feltűnően magas, kétméteres volt. A tettesek autójáról kiderült, azt márciusban lopták el Kőbányáról. A járművet Törökbálint külterületén találták meg, a rablók felgyújtották. Egyébként szintén így tüntették el a rabláshoz használt gépkocsit az Örs vezér téri bank és az érdi K&H Bank előtti pénzszállító elleni támadás elkövetői.

A rabláson jelenleg harminc nyomozó dolgozik. Lapunk úgy értesült, ma a Nemzeti Nyomozó Iroda átveszi az ügy iratait. Azért, mert a rablás módszereiben hasonlít a Szerémi úton tavaly augusztusban elkövetett pénzszállító elleni támadáshoz. Akkor a rendőrség és a biztonsági cég egyaránt egy-egy millió forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek. Szintén ennyi pénzt ajánlottak fel annak, aki a mostani bűncselekmény elkövetőit kézre keríti. Így a nyomozást segítő személy akár négymillió forinthoz is hozzájuthat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!