Hírek

2005.05.14. 08:38

Kártérítés is járhat a lezuhant vadászgép után

Ha bebizonyosodik, hogy a lezuhant MIG-29-es műszaki hibája az orosz cég által végzett garanciális javítással kapcsolatos, akkor a honvédség kártérítési igénnyel léphet fel.

BAMA

Mindezt Bocskai István a honvédelmi tárca szóvivője jelentette ki tegnap. Hozzátette: a szerdán elvesztett vadászgép meghibásodásának oka továbbra sem ismert, de megkezdődött a gép feketedobozának kiértékelése. Ezekből nagy valószínűséggel meg lehet állapítani a baleset okát. Havril András vezérkari főnök szerint nincs szükség a lezuhant MIG-29-es vadászrepülőgép pótlására, a légierő így is el tudja látni feladatait. A honvédség a szerdai baleset miatt ugyan elvesztett egyet a 14 működőképes vadászrepülőgépéből, de jövő év közepén a svéd Gripen vadászrepülőgépek is rendszerbe állnak. Hozzátette: a légierő a légtérvédelmi, illetve a kiképzési feladatokra általában összesen 7–8 vadászrepülőgépet használ.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!