Hírek

2005.05.09. 00:00

Három világbajnokicím-védés Pakson

Bombariadó volt a hét végi paksi ökölvívógálán, ám ez sem akadályozhatta meg Nagy „Csonttörő” Jánost, Bognár Lászlót és Csábi Bettinát abban, hogy megvédjék profi világbajnoki címüket.

Riskó Márton

[caption id="" align="alignleft" width="276"] Nagy Jánost (jobbra) egyáltalán nem zavarta, hogy egy autóban ülve kellett várnia, hogy sorra kerülhessen
[/caption]Rácz Félix menedzser ezúttal sem bízott semmit a véletlenre, három világbajnoki címmérkőzést hozott tető alá szombat estére, miközben két paksi ökölvívó fellépésével a helyi közönségnek kedveskedett. Az első párban a könnyűsúlyú Komjáthi László és Claudio Pop lépett szorítóba, a román bokszoló már a 2. menetet sem húzta ki lábon. A nehézsúlyú magyar bajnok, Rubin Olivér is gyorsan végzett ellenfelével, a fehérorosz Ihar Shukala szemsérülése miatt adta fel a mérkőzést.

Az előzőeknél sokkal színvonalasabb meccset vívott Nagy „Zsivány” Zsolt és Ladányi Csaba. Végül Zsivány a negyedik menetben technikai K. O.-val diadalmaskodott. Ezek után szólították ringbe a helyiek egyik kedvencét, a tízéves profi pályafutását befejező Kalocsai Zoltánt, hogy elbúcsúzzon a paksi közönségtől. Kacsa az ünnephez illő könnyű ellenfelet kapott, a szlovák Vladimir Tazikot már az első menetben leléptették.

A 23 mérkőzésen veretlen Csábi Bettina harmatsúlyú világbajnoki övét tette kockára Okszana Vasziljeva ellen, s bár az orosz hölgy mind a tíz menetben jól állta a rohamokat, a magyar ökölvívó sikeréhez nem férhetett kétség. Talán azért is nyert, mert pontosan tudta, hogy nagy csatára számíthat, s ennek megfelelően készült – a rá jellemző alapossággal.

Amíg Csábi és kihívója a szorítóban pofozta egymást, egy ismeretlen telefonon közölte, hogy bombát helyezett el az épületben. A csarnokot annak rendje és módja szerint teljesen kiürítették, csak húsz perc múlva folytatódhatott a gála. Ezzel borult a program, a televíziós közvetítés miatt előre kellett hozni Nagy János mérkőzését, így Bognár László lemaradt a képernyőről.

Csonttörő egy kocsiban várta, amíg a tűzszerészek végeznek, de láthatóan nem zavarta meg a váratlan esemény. Már az első menetben látszott, hogy az IBC nagypehelysúlyú világbajnokának esze ágában sincs végigbokszolni az összecsapást, a találkozó harmadik menetében padlóra is küldte a tanzániai Said Chiddyt. Bognár László és kihívója, a fehérorosz Valerij Karjanov végigküzdötte a tizenkét menetet. Kétség nem férhetett hozzá, hogy a hazai környezetben szereplő Bognár jobb volt ellenfelénél, ennek megfelelően a paksi öklözőt egyhangú pontozással hozták ki győztesnek.

Balzsay Károly hetedik meccsén is nyert

A nagyközépsúlyú Balzsay Károly a németországi Braunschweigben pontozással győzte le a litván Jevgenijs Andrejevst, ezzel profi pályafutása hetedik győzelmét aratta. Ugyancsak a braunschweigi gálán a WBO nagyközépsúlyú világbajnoki címéért kiírt összecsapáson a walesi Joe Calzaghe a hatodik menetben technikai K.O.-val nyert, így világelső.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!