Hírek

2005.05.25. 06:13

Felmentették Tasnádit a vád alól

Helyben hagyta a Fővárosi Bíróság Tasnádi Péter elsőfokú felmentő ítéletét, így jogerősen is kimondták: a vállakozó nem követett el adócsalást.

Nagy E. D.

A korábbi döntést, amely a Pesti Központi Kerületi Bíróságon született, teljes egészében elfogadta a másodfokon eljáró tanács. A vád, amelyet végül a bíróság nem fogadott el, egy II. kerületi, szemlőhegyi ingatlanhoz fűződik. Ezt Tasnádi 1999-ben részben a maga, részben a tulajdonában álló Hotex Kft.-re írta át. A szerződést később felbontották, így az ingatlan visszaszállt Tasnádira. A vádhatóság szerint az ebből következő vagyongyarapodás után kellett volna a vádlottnak 248 millió forint személyi jövedelemadót fizetnie. A bíróság azonban úgy ítélte meg, a történtek nem vagyongyarapodásnak, hanem tulajdonjogszerzésnek tekinthetők. Ezután viszont Tasnádinak nincs adófizetési kötelezettsége. A tárgyaláson maga a vádlott nem vett részt, a végzést távollétében hozták meg. Tasnádit öt jogász, köztük ügyvédjelöltként saját fia képviselte a tárgyaláson. A bíró szerint a vádlott maga kérte, hogy ne állítsák elő.

A tavaly május 1-jén szabadult vállalkozó október 6-án került ismét rács mögé. Azután, hogy egy volt rendőrtiszt terepjáróját felgyújtották. Tasnádit a bűncselekményre való felbújtással gyanúsították meg. Később maga a rendőrtiszt is gyanúsítottá vált egy másik ügyben. Állítólag neki adott megbízást Tasnádi a volt feleségének és a nő új társának meggyilkolására.

Nagy E. D. -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!