Hírek

2005.05.07. 00:00

Békésebb hullámokat, drága Carolina

Úgy tűnik, Aba Botond, a BKV vezérigazgatója megelégelte a sok jogos és jogtalan szurkálódó kérdést. Végre határozott, áruba bocsátja a közlekedési cég sok vihart kavart, Carolina névre hallgató tizenöt esztendős luxushajóját.

Lázin M. A.

Az 1990-ben Hollandiában hullámokra bocsátott, tíz méter hosszú és három méter széles járgány kikiáltási ára ötvenmillió forint lesz. A magas összeget Aba Botond azzal magyarázta, hogy az ellenzéki politikusok szerint ennyit ér a hajó. Hogy ez valóban így van-e, nehéz lenne megmondani. A cégvezér egyébként a közelmúltban úgy nyilatkozott, az 1992-ben vásárolt vasbordájú bérbeadása igen jó üzlet, ezért nagyon sajnálja azt. A járművet két darab Volvo Penta dízelmotor hajtja, amelyek összteljesítménye 147 kW. E teljesítmény már komoly száguldozásra is alkalmat ad.

Bizonytalan válasz adható arra a kérdésre, jelenleg milyen állapotban van a tizenkét személyes, elegáns Carolina. Egyes információk szerint ugyanis többször nekimentek vele egyéb úszó járműveknek, így állaga nem a legjobb. Korábban úgy tudtuk, a vállalat egy vállalkozáson keresztül üzemelteti a vízen járót, ám ezt kérdésünkre cáfolták. A vasteknőt egyébként bárki kibérelheti. Így a lehetőséggel a főpolgármesteri hivatal is többször élt. A kölcsönzés óránkénti díja jelenleg húszezer forint plusz áfába kerül.

A közlekedési társaság birtokában a Carolinán kívül tizenegy vízi eszköz található. Ezek egytől egyig bérbe vannak adva. A városházán érdeklődésünkre elmondták, legutóbb 2002-ben, akkor is egy alkalommal vették igénybe a hajót. Érdekességként hozzátették, Salman Rushdie költő épp úgy utazott rajta, mint New York polgármestere. De vendégül látták a fedélzeten a pekingi és a római polgármestert is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!