Hírek

2005.05.05. 00:00

Az államtitkár fejét követeli az ellenzék

Tóth András nemzetbiztonsági államtitkárnak mennie kell – jelentette ki tegnap Demeter Ervin és Répássy Róbert. A Fidesz politikusai az után szólították fel távozásra Tóthot, hogy kiderült: a Nemzetbiztonsági Hivatalban a brókerbotrány főszereplője, Kulcsár Attila lehallgatott telefonbeszélgetéseit tartalmazó jegyzőkönyveket semmisítettek meg.

T. A.

Demeter Ervin hangsúlyozta: ezekben lehettek olyan információk, amelyek terhelőek Gyurcsány Ferencre és kormányára. Áder János, a Fidesz frakcióvezetője szerint normális demokráciákban nemcsak az államtitkár, hanem a kormány is belebukik az ilyen ügyekbe.

– Egyetlenegy olyan iratot sem semmisítettek meg, amely érdemi információt tartalmazott – mondta lapunknak Tóth Károly. A parlament nemzetbiztonsági bizottságának szocialista tagja szerint senki sem állította, hogy 595 lehallgatási jegyzőkönyv megsemmisítéséről lenne szó, csak „Répássyék beleszerettek ebbe a számba”. A megsemmisítés – állítja Tóth – az adatvédelmi törvény és a belső szabályzatok szerint jogszerű volt, a kiszivárogtatással éppen Répássy szegett törvényt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!