Hírek

2005.04.12. 00:00

Szabó Zoltán kivizsgálná Orbán Viktor szőlőügyét

Szabó Zoltán (MSZP) országgyűlési képviselő szerint ha Orbán Viktor nem tisztázza magát a bíróság előtt a Tokaj Kereskedőház ügyei kapcsán, indokolt egy az esetet kivizsgáló parlamenti bizottság felállítása.

BAMA

A képviselő úgy látja, az, hogy az ÉS című hetilaphoz eljuttatott helyreigazítási kérelem csupán annak közlését kéri, hogy az adott napon nem volt taggyűlése a lap által megnevezett gazdasági társaságnak, több mint beszédes. Így aztán a helyreigazítási kérelem nem gyengíti, hanem erősíti a vizsgálóbizottság felállításának szükségességét. – Ez az ügy nem a cég ügye, nem a Fideszé, hanem Orbán Viktoré. Amellyel – mivel a történtek idején Orbán miniszterelnök volt – a választók előtt is el kell számolnia – mondta lapunknak Szabó. A házszabály értelmében az ötlettől a bizottság felállításáig akár öt hét is eltelhet, ám a politikus bízik abban, hogy ebben az esetben hamarabb megszületik a döntés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!