Hírek

2005.04.06. 07:14

Mourinho nélkül a Chelsea

Két, döntőnek is beillő összecsapással folytatódik ma este a Bajnokok Ligája negyeddöntője. A Chelsea a Bayern Münchent fogadja, míg az AC Milan pályatársával, az Internazionaléval játszik.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="267"] Két esztendővel ezelőtt Andrij Sevcsenko (középen, Cordoba és Toldo között) gólja döntötte el a továbbjutást
[/caption]A Bayern München három héttel ezelőtt sikerrel járt Londonban, kiejtette az Arsenalt. Ezúttal a Chelsea miatt utazik az angol fővárosba a német csapat. Félix Magath edző magabiztosan nyilatkozott, neki a Chelsea játéka is nyitott könyv. „A Chelsea-ről is mindent tudok. A sorsolás pillanatában még egyértelmű esélyese volt a párharcnak, de azóta fordult a kocka, egyre jobb formában futballozik a csapatom.” A Bayern középpályása, Michael Ballack kiemelte: a Bayern többnyire sikeres az angol gárdákkal szemben. „A Chelsea-t tartják a BL legnagyobb esélyesének, de ez csak játék a szavakkal. Főként, mert mi többnyire jól jövünk ki az angolok elleni párharcokból.”

A Chelsea-t ideiglenesen Steve Clarke másodedző dirigálja, Mourinho nem is léphet kapcsolatba játékosaival. „Ez nem befolyásolhat bennünket, mi több, csak növeli az elszántságunkat – mondta az angolok védője, Robert Huth. – Az eltiltott Mourinhóért is küzdünk, tudjuk, ő csak a győzelmet tartja elfogadhatónak.”

A nap másik meccsén a San Siro stadion két együttese, az AC Milan és az Internazionale csap össze. Andrij Sevcsenko visszatér a Milanba, az ukrán felgyó-gyult arccsontsérüléséből. (A negyeddöntő tegnapi mérkőzései lapzárta után értek véget.)

Nem fellebbezi meg a Chelsea az UEFA büntetését

A Chelsea elfogadja Jose Mourinho edző két Bajnokok Ligája-mérkőzésre szóló eltiltását és 20 ezer frankos (3,2 millió forint) pénzbüntetését, valamint a klubra kiszabott 75000 svájci frankos (12 millió forint) bírságot. Magyarán a tréner ma este és az egy hét múlva esedékes visszavágón sem ülhet a londoniak kispadján. Mourinho részrehajlással vádolta meg Anders Frisk játékvezetőt a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő első találkozója után.

A mai program (mindkét mérkőzés 20.45-kor kezdődik) Bajnokok Ligája, negyeddöntő Chelsea–Bayern München Milan–Internazionale.

A mai program (mindkét mérkőzés 20.45-kor kezdődik) Bajnokok Ligája, negyeddöntő Chelsea–Bayern München Milan–Internazionale. Két esztendővel ezelőtt Andrij Sevcsenko (középen, Cordoba és Toldo között) gólja döntötte el a továbbjutást -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!