Hírek

2005.04.12. 00:00

Keresztül Magyarországon

BAMA

Szeged IGAZGATÓ
Elutasította a szegedi közgyűlés kormánypárti többsége a Fidesz-frakció indítványát, így nem került napirendre Székhelyi József színigazgató leváltásának ügye. Az ülésen megválasztották Solymos Lászlót alpolgármesternek, Kövér Lászlót pedig újabb öt évre kinevezték a bábszínház igazgatójává. (szpa)

Kazincbarcika NÉMET NYELV
Idén is megrendezték a német nyelvi és kulturális versenyt Kazincbarcikán. A bemutatóra 156 tanuló 40 műsorszámmal készült. A nyelvi versenyen 30 középiskolás tanuló mérte össze tudását. (szpa)

Tetétlen TELKEK
Csaknem 500 család jelentkezett az egyforintos telkekre meghirdetett akcióra. Közülük 70-et választott az önkormányzat. Fontos volt, hogy lehetőleg munkahellyel rendelkezők részesüljenek a kedvezményes telekvásárlásból, mondta Bernáth László polgármester. (szpa)

Zalaegerszeg ISKOLA
Elkészült a Ganz–Munkácsy iskola testnevelési öltözőjének és vizesblokkjának felújítása, amelyet ünnepélyes keretek között adták át. Baján Antal, az intézmény igazgatója hangsúlyozta: az iskola vezetése kiemelt figyelmet fordít az oktatási feltételek javítására. (szpa)

Tatabánya FOGYATÉKOSMUNKA
Derera Mihály, a mozgássérültek szövetsége távmunkaintézetének igazgatója szerint hazánkban a 600 ezer fogyatékos ember 70 százaléka munkaképes, de a versenyben alulmarad. A cégek csak társadalmi felelősségvállalásból alkalmaznak megváltozott munkaképességűeket. (szpa)

Győr SZENNYVÍZ
Miért úszott húsvétkor szennylében Győr? Az önkormányzat és a szolgáltató szerint a csatornahálózat nem rendkívüli mennyiségű csapadék elvezetésére méretezett. A helyiségek elárasztását a szabálytalan bekötések okozták. (szpa)

Szombathely NÉPSZÁMLÁLÁS
A Központi Statisztikai Hivatal kérdezőbiztosai a napokban felkereshetik a szombathelyi lakosokat. Kis népszámlálást tartanak. A kutatás április 21-ig tart, az előzetes adatokról ősszel tájékoztatnak a szakemberek. (szpa)

Szolnok JÁRULÉK
Januártól új rendelkezés lépett hatályba. Eszerint a vállalkozóknak az egészségbiztosítási járulék alapját képező jövedelem után 4 százalékos vállalkozói járulékot kell fizetniük. (szpa)

Kaposvár LEÉPÍTÉS
Tizennyolc emberrel csökkent a héten a Somogy Megyei Földművelésügyi Hivatal munkatársainak száma. A leépített munkatársak között voltak, akik előrehozott nyugdíjjal, négyen pedig szerződésük lejártával távoztak. (szpa)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!