Hírek

2005.04.18. 00:00

Élesedő verseny a két nagy párt, no meg Orbán és Gyurcsány közt

Ismét megkérdeztük a napilapvásárlókat arról, hogy kit látnának legszívesebben a mostani államfő utódjaként. Az előző héthez hasonlóan feltüntettük a lehetséges válaszok között Szili Katalint és Glatz Ferencet, Horn Gyula és Sólyom László helyett azonban most Bárándy Péter és Bihari Mihály neve szerepelt. Szili és Glatz növelte népszerűségét április harmadik hetében.

BAMA

Szilire a megkérdezettek 20,3, Glatzra 18,8%-a adná le voksát, amennyiben lehetőség lenne közvetlen köztársaságielnök- választásra hazánkban. Horn Gyula az előző megkérdezésünkkor 9%-os támogatottságot szerzett a napilapvásárlók körében, de a legfrissebb adatok szerint kétszer ennyi szavazatot gyűjtene Bárándy Péter. Az alkotmánybíró Bihari támogatottsága 3%-os, nála népszerűbbnek tűnik az Alkotmánybíróság volt elnöke, Sólyom László, aki korábbi felmérésünkben közel 14%-ot szerzett.

Az MSZP szavazótáborán belül egyértelműen Szili a legnépszerűbb (40%), Bárándy és Glatz támogatottsága közel azonos, 20% körüli a párt támogatóin belül. A Fideszt választók között Glatz vezet 24,4%-kal, Bárándy körükben 16,7%-os támogatottságot érne el. Az SZDSZ-választók körében Bárándy Péter 40% szavazatot kapott, Glatz Ferenc pedig megtartotta 32%-os támogatottságát. A biztos pártválasztók körében továbbra is Glatz Ferenc támogatottsága a legkiegyensúlyozottabb.

Az ország egyes régióiban más-más jelöltet látnának szívesen a köztársasági elnöki székben. Budapesten Glatz Ferenc a legnépszerűbb, a fővárosiak egynegyede rá szavazna. Szili Katalin a legkedveltebb jelölt Észak- és Dél-Dunán-túlon (20, 24%), illetve Délkelet-Magyarországon. Északkelet-Magyarországon Bárándyra szavaznának a legtöbben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!