Hírek

2005.04.07. 06:51

Carson hibája végzetes lehet a Poolnak

Scott Carson nehéz helyzetbe hozta csapatát. A Liverpool 19 éves kapusa méretes potyagólt kapott a Juventus elleni Bajnokok Ligája negyeddöntőben. Eközben a Lyon odahaza nem bírt a PSV-vel.

Szabó Tamás

[caption id="" align="alignleft" width="309"] Zambrotta (jobbról), Nedved és a gólszerzőt ölbe kapó Ibrahimovic Cannavaro találatát ünnepli az Anfielden
[/caption]Parádésan kezdett a Liverpool odahaza a Juventus ellen. Hyypiä és Luis Garcia góljával 25 perc alatt 2-0-ra vezetett, ám a második félidőben Cannavaro gyengécske fejesét Carson a saját kapujába tenyerelte. Az angolok 2-1-re nyertek. „Abban a pillanatban nem éreztem magam vétkesnek – vallotta be Carson. – De miután visszanéztem az esetet, láttam, hogy hatalmasat hibáztam. A történtek ellenére nem csüggedek, ha a viszszavágón is én védek, akkor helyrehozom a hibám.”

A Liverpool mestere, Rafa Benítez elismerte, a második félidőben jobban játszott a Juve. „Az eredmény jelzi, bárkit legyőzhetünk. Az első félidőben nagyszerűen játszottunk, de a szünet után alig birtokoltuk a labdát.” A Juventus trénere, Fabio Capello szerint két gólt ajándékoztak a Liverpoolnak. „Az első 30 percben mintha pályán sem lettünk volna…”

A nap másik mérkőzésén a PSV rendkívül fegyelmezetten játszott Lyonban. Malouda gyors találatát követően a franciák nem tudtak újabb gólt szerezni, aztán tíz perccel a vége előtt Cocu egyenlített. „Egyszer hibázott a védelem, gólt is kaptunk – mondta Guus Hiddink a vendégek főnöke. – Ezzel együtt fegyelmezetten és magabiztosan futballoztunk. Nagyon nehéz lesz a visszavágó is.” A hazai edző, Paul Le Guen nem szomorkodott. „A döntetlen ellenére jó esélyeink vannak Eindhoven-ben, hiszen az első meccsen szinte végig mi irányítottunk.”

Hátra arc az Anfielden

A Liverpool–Juventus mérkőzés előtt a 20 évvel ezelőtti tragikus BEK-döntőre emlékeztek. A Heysel-stadionban 39-en lelték halálukat. Szerdán a liverpooli drukkerek a barátság zászlóját nyújtották át a Juventus híveinek. Az olasz szurkolók egy része eközben háttal állt a pályának és füttyszóval reagált a gesztusra. Az eseményen az akkori játékosok közül részt vett Phil Neal, Ian Rush és Michel Platini. Emellett a kezdés előtt egyperces gyászszünetet tartottak a brüszszeli tragédia és II. János Pál pápa emlékének adózva.

Zambrotta (jobbról), Nedved és a gólszerzőt ölbe kapó Ibrahimovic Cannavaro találatát ünnepli az Anfielden -->

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!