Hírek

2005.04.08. 07:20

A BKV Előre nagy napja

Lázár Lajos

A Magyar Kupa elődöntőjébe a három NB I-es mellé bekerült egy NB I B-s csapat is. A BKV Előrének szép hagyománya van a kupában, az elmúlt öt évben már harmadszor jutott be a négy közé. Az már a negyeddöntő sorsolásakor kiderült, hogy lesz alacsonyabb osztályú szereplő a legjobb négy között. Szembekerült egymással ugyanis a második vonal két csapata, a BKV Előre és a Bodajk. A bajnokságban a Bodajk 4-0-ra nyert a közlekedésiek otthonában, így ennek az összecsapásnak is esélyese volt. A BKV ezúttal küzdeni akarásban felülmúlta ellenfelét, és nyolc perccel a találkozó vége előtt lőtt góllal megszerezte a győzelmet (3-2) és a továbbjutást.

Nem volt könnyü az út idáig, hiszen két NB I-es csapattal is játszott az Előre. A tizenhat közé jutásért a Győrnél, majd a következő fordulóban az MTK-nál bizonyult jobbnak a BKV. Ezek az ellenfelek az NB I élcsoportjához tartoznak, esélyesek a dobogós helyre is. A jó szereplésben döntő volt a bizonyítási vágy, prémiumot először csak a nyolc közé jutásért vívott mérkőzés után kaptak a játékosok. A prémium összege azonos a győztes bajnoki mérkőzésével. – Várjuk a sorsolást, azt szeretnénk, ha a Honvédet vagy a Sopront kapnánk ellenfélként a döntőbe jutásért – mondta Mátyás Tibor, a BKV Előre technikai vezetője. – A kiírás szerint mi leszünk a pályaválasztók mint alacsonyabb osztályú csapat. Az említett két csapat ellen képesek lehetünk újabb meglepetésre. Tudom, ha a Ferencvárost kapnánk ellenfélnek, nagyobb lenne az érdeklődés, így a bevétel is. Az is igaz viszont, hogy nagyobb lenne a kiadás a megerősített rendezőgárda miatt. Végül is mindegy, kivel sorsolnak össze bennünket, számunkra a négy közé jutás is nagy siker.  

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!