Hírek

2005.03.01. 00:00

Vádemelés a lányt halálra gázoló rendőr zászlós ellen

Nagy E. Dóra

Halálos közlekedési baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emeltek vádat S. Lajos (36) ellen, mondta lapunknak Dobos Gabriella, a Fővárosi Főügyészség szóvivője.

A rendőr zászlós októberben szolgálati autójával elütött egy fiatal lányt, aki a IX. kerületben, a Közraktár utcában szabályosan próbált átkelni a zebrán. A gyalogosokat figyelmeztető lámpa zöldre váltott, a rendőrautó mégsem állt meg.

A lány több méteren keresztül hánykolódott a motorháztetőn, mire az aszfaltra zuhant. Életveszélyesen megsebesült. Kutyája elpusztult. Egy héttel később már Júlián sem tudtak segíteni az orvosok, és a 18. születésnapja után alig négy héttel meghalt.

Az ügyészség vádiratában rögzíti, ha megfelelő sebességgel közlekedik a rendőr, a tragédia megakadályozható lett volna. Még így is megállhatott volna Júlia előtt, ő mégis gázt adva akart túljutni az átkelőn. Most akár öt évre is rács mögé kerülhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!