Hírek

2005.01.05. 00:00

Három év alatt önerőből újítják fel a szakrendelőt

Farkas M.

Már javában folyik a Szegedi úton található szakorvosi rendelőintézet felújítása. A XIII. Kerületi önkormányzat a PHARE-pályázaton nem járt sikerrel, így kénytelen önerőből biztosítani az építési munkálatok költségeit. A teljes körű felújítás egymilliárd forintba kerül. A múlt évben 350 milliót, idén ugyanennyit, 2006-ban pedig 300 millió forintot költenek a rendelőintézet újjávarázsolására. A pénzből kicserélik a lifteket, az ajtókat és az ablakokat, felújítják a kazánházat, újraszigetelik a homlokzatot. Ezenkívül kicserélik a burkolatokat, lebontják a felesleges válaszfalakat és légkondicionálják az épületet.

A felújítás alatt ideiglenes rendelőket alakítanak ki az intézetben, így az ellátás folyamatos marad. Az eredeti tervek szerint egyébként 2007-ben fejezték volna be a munkálatokat, de az önkormányzat végül 2006-ra hozta előre az átadást. Így várhatóan két év múlva már a megújult rendelőintézet áll majd a betegek rendelkezésére.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!