Hírek

2004.12.31. 00:00

Álomlakások a Duna mentén

Elkészült a főváros legújabb, és minden eddiginél nagyobb luxusháza, a Duna Pest Rezidenciák névre keresztelt épületcsoport. Az álomlakások több mint kétharmada már elkelt.

Vultur Cs.–Farkas M.

Elkészült a főváros legújabb, és minden eddiginél nagyobb luxusháza, a Duna Pest Rezidenciák névre keresztelt épületcsoport.
A 330 álomlakás nyolctizede már elkelt. A tulajdonosok a borsos árért nem csak lakást, hanem uszodát, tetőkerti napozót és 24 órás portaszolgálatot is kapnak.
– Jó lenne, ha a csepeli HÉV nem itt járna, de ez sajnos nem tőlünk függ. Ami az épületen belül van, az viszont igen – mondja Somogyvári Szilvia értékesítési igazgató, amikor kitekintünk az átadás előtt álló Duna-Pest Rezidenciák B épületének erkélyéről. Budapest legújabb, minden luxussal felszerelt lakóépületében vagyunk. A  Petőfi és a Lágymányosi híd közötti Duna-parton épült a két, összesen 330 lakásos ház.
Az épületek között az első szinten lehet átjárni. Most még kerülgetjük a festékes vödröket, de az emeleti folyosókon már ott a vastag padlószőnyeg, igaz, fóliával takarva. A legkisebb lakások 25,
a legnagyobbak 132 négyzetméteresek. Az egyik saroklakásban körül is nézhetünk. A parkettázás, a festés már kész, néhány napon belül lezajlik a műszaki átadás is. Az étkező-nappali és a két háló mellett külön háztartási helyiség, két fürdőszoba és dolgozószoba is van. – Az titok, hogy ebbe a lakásba ki költözik majd – mondja az értékesítési igazgató –, de annyit elárulhatok, a lakások nagy része már elkelt.
A legkülönlegesebb lakások azonban nem az épületben, hanem a tetején vannak. Az úgynevezett penthouse-ok: kétszintesek, körpanorámásak, és saját kis kertjük is van. A lakók a borsos négyzetméterárral rengeteg szolgáltatást is vásároltak. Ki sem kell tenniük a lábukat a házból, s használhatják az épület saját gyógyfürdőjét, készül fitneszközpont, biliárdterem és könyvtár. Nyaranta pedig a parkosított tetőkert és napozó nyújthat kikapcsolódást. A biztonságra 24 órás portaszolgálat vigyáz.

A lakók neve titkos

Nem árulta el az építtető, kik azok az ismertebb emberek, akik itt vettek lakást. Csupán annyit mondott, hogy magyarok és külföldiek egyaránt vettek lakást. A többség nem befektetésnek, hanem azért vette meg, hogy ő maga vagy valamelyik családtagja lakjon itt.

Árak a helytől függnek

A lakások árai elhelyezkedéstől és mérettől függnek. A Soroksári útra néző lakások négyzetméterenkénti ára 350 ezer forint. A legnagyobb, Dunára néző lakások, kilátással a Gellért-hegyre, 750 ezer forintba kerülnek négyzetméterenként. A közös költség 370 forint négyzetméterenként és havonta.

Milyen otthonról álmodnak a budapestiek? Zöldövezetiről, kényelmesről és nem túl modernről.

Győri Attila (43), építész

A lakás legyen testreszabott. Minden embernek más az igénye. A legjobb, ha mindenkinek megvan a saját szobája, és vannak közös terek is. Inkább a modern stílusú lakásokat kedvelem, szép kilátással.

Csicskó Pál (68), nyugdíjas

Zöldövezetpárti vagyok. Legyen a háznak előkertje. Áldoznák

a korszerű padlófűtésre. Ha társasház, akkor legyen benne garázs. A fiammal és a feleségemmel lakom, így háromszobásnál kisebb lakásba nem költöznék.

Kiss Orsolya (21), tanuló

A nem túl modern, kényelmes, skandináv stílusú lakásokat szeretem. Amilyenek az IKEA-üzletekben láthatók. Fából és természetes anyagokból készült bútorokat választanék. A berendezés ne legyen túlzsúfolt.

Balogh Erzsébet (54), titkárnő

Régi stílusú családi házban lakom Budapesttől harminc kilométerre, Szigethalmon. Számomra a legfontosabb a kényelem. Nincs okom az elégedetlenségre. Három szobánk van. Esténként a család a nappaliban tévézik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!