BMX freestyle

2024.06.17. 11:18

Kempf Zozó a maximumra törekszik hazai közönség előtt, cél az olimpia – videóval

A BMX freestyle park versenyszámában szereplő Kempf Zoltán az a cél, hogy kihozza magából a maximumot a városi sportágak csütörtöktől vasárnapig a budapesti Ludovika Campuson sorra kerülő olimpiai kvalifikációs versenyén. A gyulai Kempf Zozó 2013-ban világbajnok volt, majd néhány évre felhagyott a versenyzéssel, és akkor vetette bele magát ismét az edzésekbe, amikor kiderült, hogy a park versenyszám bekerült az olimpia programjába

Bakulya Mihály

A négy sportágat – az előbbi mellett a sportmászást, a gördeszkát és a breaktáncot – felvonultató sorozat első megméretésére öt hete, Sanghajban került sor. Itt Kempf Zozó a 21. lett úgy, hogy az első menetében kétszer is elesett, az első után kerékpárt is kellett cserélnie. Elmondása szerint sokat volt külföldi edzőtáborban, hogy be tudja gyakorolni három „húzótrükkjét”, amiket versenyen korábban még nem csinált meg. A gyakorlás jól sikerült, a verseny első körében azonban „egy technikai hiba belecsúszott az egészbe”.

Kempf Zozó, olimpia, maximum
Kempf Zozó a maximumra törekszik a fővárosi viadalon. Fotó: MTI

– Utána magam miatt megpróbáltam bizonyítani, hogy a második körömet meg tudom csinálni olyanra, amilyenre szeretném, az egészen jól sikerült. Volt tehát negatívum is, de összességében pozitívumként fogom fel ezt az egészet – értékelt Kempf, aki szerint két szintet lépett előre azzal, hogy meg tudta csinálni ezeket a trükköket élesben is. – Lehetett volna jobb az eredmény, de nem bánkódom. Elégedett vagyok magammal, hiszen mindent beletettem, amit tudtam.

A budapesti viadalra előre tekintve azt mondta: nehéz reális eredményt meghatározni, mivel „nagyon egyedi lesz a pálya, amilyet még soha nem láttunk sehol”, nem lesz megfelelő pályaelem a legtöbb trükkhöz, amit gyakoroltak a versenyzők. Így amennyiben kihozza magából a maximumot, az elért helyezéstől függetlenül nem lesz csalódott.

Kempf Zozó: a matematikai esély megvan

A sanghaji és a budapesti fordulóból helyezésének átlaga rangsorol majd a kvótaszerzés szempontjából.

 Matematikai esély még van, de nagyon nehéz lenne megszerezni.

A gyulai bringás 2013-ban világbajnok volt, majd néhány évre felhagyott a versenyzéssel, és akkor vetette bele magát ismét az edzésekbe, amikor kiderült, hogy a park versenyszám bekerült az olimpia programjába. A debütálás három éve, Tokióban volt. Úgy látja, manapság nagyon más, sokkal erősebb a mezőny, profibb lett a szemlélet és a versenyzők felkészülése, a körülöttük lévő edzők, segítők is annak hatására, hogy ötkarikás sportág lett.

A selejtezős sorozatból a BMX freestyle park számaiban hat-hat sportoló szerezhet indulási jogot a párizsi olimpiára. Kempf pénteken kezdi meg a szereplést a budapesti Ludovika Campuson, amely a sorozat második, egyben utolsó állomása.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában