Röplabda

2024.05.26. 09:28

Továbbra is veretlen a magyar válogatott

Továbbra is őrzi veretlenségét a magyar női röplabda-válogatott az Európa-ligában. Lettország és Izland után szombaton Luxemburgban Feröer-szigetek legyőzése sem jelentett akadályt a mieinknek.

Gajdács Pál

A válogatottban a békéscsabaiak közül Glemboczki Zóra és Kertész Petra lépett pályára, előbbi 4 pontot szerzett. A mérkőzés legjobbja úgy is a 19 pontos Kiss Gréta lett úgy, hogy csak az első két szettben volt pályán.
Az Európa-liga kilenccsapatos ezüst divíziójában minden együttes hat mérkőzést játszik három hétvége alatt úgy, hogy kétszer utazik, egyszer pedig hazai pályán szerepel. A magyarok még egyszer találkoznak a lettekkel, emellett a luxemburgiakkal, valamint a finnekkel játszanak.

röplabda, veretlen, válogatott
Fotó: Fotó: MRSZ


A június 9-ig tartó csoportkör után az első két helyen végző csapat vívja az oda-visszavágós finálét június 13-án és 16-án. A sorozat aranyérmese jövőre az arany divízióban szerepelhet. 

Magyarország–Feröer-szigetek 3:0 (18, 8, 10)
Luxembourg, 100 néző. Magyarország: Jámbor 8, Radnai 9, Tóth 4, Kiss 17, Lászlop 4, Erőss 6. Csere: Tóth, Kertész (liberók), Glemboczki 4. Szövetségi edző: Alessandro Chiappini.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában