Úszás

2024.05.27. 08:20

Óvodától az Olimpiáig

Szentesen 27. alkalommal rendezték meg az utánpótlás számára az Óvodától az Olimpiáig elnevezésű nemzetközi úszóversenyt, amelyre 21 klub 287 versenyzőjét nevezték be, akik 1128 rajtot teljesítettek a kétnapos eseményen.

Beol.hu

Cseresznyés Petra több aranyérmet is bezsebelt a szentesi versenyen. Fotó: Facebook

A viadalon Békés vármegyéből öt klub vett részt, együttesen 62 fiatalt kiállítva. Sikeresen szerepeltek, ugyanis – ugyancsak együttesen – 43 arany-, 38 ezüst- és 35 bronzérmet gyűjtöttek be, vagyis összesen 116 medállal lettek gazdagabbak a békési fiatalok.

A pontversenyben a házigazda szentesiek végeztek az élen 756 egységgel a monoriak (695) és a kecskemétiek (638) előtt. A megyeiek közül a legtöbb pontot a Békéscsabai Előre Úszó Klub gyűjtötte (322), amivel a ponttáblázaton a 7. helyet foglalták el, 10. a Gyulai Várfürdő (256), 11. a Békési Úszóklub Egyesület (228), 12. az Orosházi Úszó Egyesület (170), 13. a Tótkomlósi Úszó Egyesület (135).

Szűkebb pátriánk aranyérmesei: Abrudán Gábor (Várfürdő), Baráth Martina (Békéscsaba), Császár Patrik (Tótkomlós), Cseresznyés Petra (Várfürdő), Domokos Milán (Békéscsaba), Furák-Szabovik Kirill (Orosháza), Gyuricza Kira (Békéscsaba), Hankó Szilvia (Békéscsaba), Holland Regő (Békés), Kakuk Regina (Tótkomlós), Keresztúri Zsombor (Békéscsaba), Kis Norbert (Békés), Matei Bryana-Anastasia (Várfürdő), Metcalfe Rebecca (Békés), Pásztor Dóra (Békés), Pásztor Gyula (Békés), Szabó János (Várfürdő), Szász Máté (Várfürdő), Varga Attila (Tótkomlós), Walki Dorina (Orosháza).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában