Kispályás labdarúgás

2024.04.04. 16:04

Tavaszi rajt a kislélekszámú települések bajnokságában

A hétvégén megkezdődnek a mérkőzések a kislélekszámú települések labdarúgó csapatai számára.

Gajdács Pál

A csoportjában őszi első Körösújfalu csapata

A Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatósága által három esztendeje életre hívott sorozat jelenleg a félidejénél tart, a küzdelmek szombaton Almáskamaráson, vasárnap Körösszakálon folytatódnak.

Május közepéig 11 helyszínen rendeznek fordulót, a csoportok győztesei június 2-án a békéscsabai Tréning Center műfüves pályáján döntik el a végső sorrendet.

Április 6-án, szombaton Almáskamaráson a helyiek mellett a Nagykamarás és a Nagybánhegyes, másnap Körösszakálon a hazai együttes mellett a Körösnagyharsány, a Biharugra és a Geszt csapatai lépnek pályára.

Érdekesség, hogy három Hajdú vármegyei együttes (Csökmő, Újiráz és Darvas) is bekapcsolódott a küzdelmekbe. 

Tóth Márton a torna ötletgazdája, a Magyar Labdarúgó Szövetség Békés Megyei Igazgatóságának szakmai koordinátora elmondta, hogy az eddig lejátszott mérkőzéseken a Fair Play szellemében játszottak a csapatok. A települések polgármestereiből és az MLSZ vármegyei igazgatóságának tagjából álló versenybizottságnak a sorozat fennállásának két és fél éve alatt mindössze két alkalommal kellett határozatot hozni fegyelmi ügyben.

– A csoportokon belül nagyon szoros a küzdelem, a folytatásban várhatóan nem akármilyen csatákban dőlnek el a végső helyezések – mondta Tóth Márton, aki továbbra is azon fáradozik, hogy a sorozatba minél több olyan település kapcsolódjon be, ahol jelenleg nincs futballcsapat, hiszen egy nagyon jó közösségépítő eseményről van szó, és a foci mindenhol érdekli az embereket!

Állás az őszi fordulók után:

I. csoport: 1. Nagybánhegyes 14 pont, 2. Almáskamarás 14, 3. Nagykamarás 3. 

II. csoport: 1. Geszt 28, 2. Biharugra 26, 3. Körösnagyharsány 11, 4. Körösszakál 3. 

III. csoport: 1. Körösújfalu 10, 2. Bélmegyer 8, 3. Tarhos 0 (a Tarhos a tavaszi fordulókban pótolja az elmaradt mérkőzéseit).

IV. csoport: 1. Csökmő 13, 2. Újiráz 11, 3. Darvas 1. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában