Díjugratás

2024.04.11. 15:03

Olimpikon legenda vezette a díjugrató kurzust

Mindkét napon nagy érdeklődés jellemezte a békéscsabai Pegazus Lovasiskolában az edzők, lókiképzéssel foglalkozók, lovasok részére meghirdetett díjugrató kurzust.

Gajdács Pál

A mezőhegyesi születésű Krucsó Ferenc moszkvai olimpikon, háromszoros magyar bajnok, díjugrató szakedző türelemmel, nagy szakértelemmel irányította a négy csoport munkáját. A kurzus első napján 17, a másodikon összesen 15 lovas vett részt, az edzést tizenhat edző kísérte figyelemmel. Kiváló alkalom volt a versenyzők számára felmérni a szezon előtti állapotot. A rajtengedély vizsgára készülőknek a várható feladatok gyakorlása, az esetleges hibák javítása jelentett nagy segítséget.

 

A nézők érdeklődése – mintegy 20-25 fő – azt jelezte, hogy jó alkalom egy-egy ilyen program a találkozásra, a lovas barátságok ápolására, nem utolsósorban az ismeretek bővítésére. Az edzők számára pedig kedvező lehetőséget biztosított a kötelező továbbképzés teljesítésére is, hiszen nem kellett nagyobb távolságra utazni emiatt.

 

A program befejezése után Krucsó Ferenc és a szervezők is megegyeztek abban, hogy érdemes ilyen rendezvényt tartani a jövőben is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában