Röplabda

2024.04.06. 18:28

BRSE: Későn állt össze a költségvetés, ami mindent meghatározott

Tizenhárom éve mindig a legjobb négy között van a Swietelsky-Békéscsaba női röplabdacsapata a magyar bajnokság élvonalában, ami egyedülálló itthon, idén azonban a bronzérmeért szállnak harcba kedden, először hazai pályán a MÁV Előre Foxconn ellen.

Gajdács Pál

Fotó: Imre György

– Több olyan mérkőzés volt, ahol csalódást keltő produkciót mutatott a társaság – jelentette ki Baran Ádám, a Békéscsabai RSE elnöke a klub honlapján.

– Későn állt össze a végleges költségvetésünk, ami alapvetően meghatározott sok mindent: volt egy rendelkezésre álló forrásmennyiség, amiből az Extraliga középmezőnyét lehetett volna megcélozni, az lett volna az egyszerűbb megoldás. Szívós munkával sikerült ezen emelni, de ekkorra már beszűkült a játékospiac, ami magában rejtette a kockázatot. Ezen felül, soha nem látott sérülés és betegséghullám sújtott minket. Soha az elmúlt évtized során nem tapasztaltam ilyet, szinte nem volt olyan, hogy teljes csapattal tudtunk volna készülni. Ezen már kár keseregni, meg kell szerezni a bronzérmet, pláne úgy, hogy lesznek, akiknek karrierjük utolsó mérkőzései ezek, így közel sem mindegy, hogy milyen szájízzel búcsúznak.

A klubelnök elmondta, hogy Tóth Gábor vezetőedző tüdőgyulladás gyanújával napokig az ágyat nyomta, Bodnár Dorottya bokaszalag-szakadása után lábadozik, és elkezdte a tréningeket. Molcsányi Rita már az elődöntők során fájdalomcsillapítókkal játszott gerincproblémái miatt, a helyzet azóta sem javult. Megtörtént az MRI vizsgálat, járt neurológusnál, napi szinten zajlanak a kezelések, ám egyelőre nincs sok előrelépés.

A klub gazdálkodásával kapcsolatban elárulta, hogy a gazdálkodásuk stabil, nincsenek kintlévőségek, kétes ügyek.

– Csalódásként éltem meg, hogy a nagyszerű eredmények dacára nem sikerült megoldani, hogy hosszú távú kiemelt támogatói hátteret alakítsunk ki, így gyakorlatilag évről évre új csapatot kell építeni, ami nem könnyű feladat sem szakmailag, sem pedig a menedzsment szempontjából – jegyezte meg Baran Ádám. – Van egy közel kétmilliárdos saját létesítményünk, amit önerőből tartunk fenn, ez éves szinten több tízmillió forintos kiadás. Nincs mögöttünk „kiemelt klub” státusz vagy állami sportiskolai cím, ami vetélytársaink zömének hatalmas segítség és támasz. Ezek ismeretében hatalmas dolog, amit eddig elértünk és felépítettünk!

A jövőbeli stratégia, célkitűzések és a játékoskeret változásait illetően a szezont követően fognak majd bejelentéseket tenni.

– Egy fenntartható rendszert építünk és még nagyobb hangsúlyt fektetünk az utánpótlásra, hiszen hosszú távon ez adhat megfelelő alapokat a sikeres felnőtt csapat működtetéséhez – mondta a BRSE elnöke.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában