Labdarúgás

2024.03.08. 20:34

Újabb két osztály áll rajra készen

Az előttünk álló hétvégén újabb két osztályban kezdődnek meg az idei küzdelmek a vármegyei labdarúgó-bajnokságokban. A második vonal és a vármegyei-három Északi csoportjának csapatai számára telik le a felkészülési időszak és „vált zöldre a szemafor”.

Bakulya Mihály

A fehér mezes gádorosiak már ősszel is megszorongatták az éllovas végegyháziakat, most pedig bravúrra készülnek. Fotó: Markovics Bence

Fotó:

A 10. helyen tanyázó orosháziak és a dobogós doboziak párharcával indul szombaton a Vármegyei II./A osztály tavaszi évada. A 12.30 órakor kezdődő találkozót két órával később öt mérkőzés követi és vasárnapra is marad a 14. forduló programjából.

labdarúgás,forduló, program
A fehér mezes gádorosiak már ősszel is megszorongatták az éllovas végegyháziakat, most pedig bravúrra készülnek. Fotó: Markovics Bence                                   


A sorsolás úgy hozta, hogy az élen álló Kondoros és az őt 5 pont lemaradással követő Mezőmegyer hazai környezetben lép pályára, de egyik sem veheti félvállról a látogatót, tekintettel arra, hogy a Mezőberény, illetve a Békésszentandrás is a mezőny első feléhez tartozik az őszi produktuma alapján.
A 14. forduló programja. Március 9., szombat, 12.30: OMTK-Rákóczi (10.)–Dobozi SE (3.). 14.30: Elek USE (12.)–Dévaványai SE (4.), Mezőkovácsházi TE (14.)–Szabadkígyósi SZSC (7.), Kondorosi TE (1.)–Mezőberényi LE (6.), Mezőmegyer SE (2.)–Békésszentandrási HMSE (5.), Füzesgyarmati SK II. (13.)–Csabacsűdi GYLSE (9.). Március 10., vasárnap, 13.00: Békéscsabai MÁV SE (11.)–Békési FC (8.).

A Vármegyei III. osztályú bajnokság Északi csoportjának mezőnyét alkotó nyolc csapat szombaton lép először tétmérkőzésen pályára az idei évben. A listavezető Sarkadkeresztúr hazai környezetben fogadja az egyik sereghajtónak számító Kötegyánt, így azután joggal bizakodnak arrafelé abban, hogy megőrizhetik, vagy növelhetik a meglévő 5 pontnyi előnyüket. A közvetlen üldözők közül a második vésztőiek a dobogóra vágyó sarkadiakat fogadják.
A 12. forduló programja. Március 9., szombat, 14.30: Zsadányi KSE (3.)–Okány KSK (6.), Bucsa SE (5.)–Csárdaszállási SZSK (8.), Sarkadkeresztúri SE (1.)–Kötegyáni FC (7.), Vésztői TK (2.)–Sarkadi KLE (4.).

A Déli csoportban immár a második idei játéknap kerül terítékre. Az élen hibátlan teljesítménnyel menetelő végegyháziakra nem vár könnyű kihívás, hiszen a jelentősen megerősített Gádoros otthonában kell helytállniuk, amely ellen ősszel jelentősen megszenvedtek a három pontért. Nehéz feladat előtt áll a Békéssámson is a tavaszra jól összeálló medgyesiek vendégeként.
A 16. forduló programja. Március 9., szombat, 14.30: Kamuti SK (2.)–Gerlai SE (9.), Gádorosi LSE (4.)–Végegyházi SE (1.), Medgyesegyháza SE (6.)–Békéssámsoni SK (3.), Telekgerendási LSC (8.)–Kardos KSK (7.). Szabadnapos: Mezőmegyer SE II. (5.).
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában