A futballpálya mellett

2024.03.06. 11:56

Strandröplabdapályát alakítanak ki Mezőmegyeren

Szabványos méretű strandröplabdapályát alakíthat ki a mezőmegyeri sporttelepen, a katasztrófavédelmi gyakorlóépület és a füves labdarúgópálya által határolt részén a Mezőmegyer Sportjáért Egyesület. A beruházáshoz a békéscsabai önkormányzat megadta a hozzájárulását – derült ki a városi közgyűlés nemrég tartott ülésén.

Licska Balázs

Illusztráció

Forrás: shutterstock.com

Bár a sporttelep a magyar államé, az érintett ingatlanokat a békéscsabai önkormányzat vagyonkezelésébe adta. A város pedig egy megállapodást kötött a sportegyesülettel a sporttelep használatára, ezt a kontraktust pár éve 2028 elejéig meghosszabbították. Bár többször is kezdeményezte Békéscsaba a magyar államnál, hogy térítésmentesen adja az érintett ingatlanokat önkormányzati tulajdonba, ez eddig nem történt meg.

White,Volleyball,Sits,On,Top,Of,The,Sand.
A strandröplabdapályával funkciót kapna a mezőmegyeri sporttelep eddig használaton kívüli része. Illusztráció: Shutterstock

A városi közgyűlés elé került előterjesztésben azt írták, hogy az egyesület nemcsak szervezi a városrész sportéletét, hanem komoly fejlesztéseket is végrehajt. Bővítették az öltözőkomplexumot, a város beruházásában műfüves pályát létesítettek, szabadtéri fitneszeszközöket és gyermekeknek játszótéri elemeket helyeztek ki, valamint az egyesület engedélyt kért egy mobil lelátó létesítéséhez is.

Most pedig egy szabványos méretű strandröplabdapálya kialakítását tervezik a katasztrófavédelmi gyakorlóépület és a füves futballpálya által határolt részen. Hangsúlyozták, hogy ezzel nemcsak funkciót kapna a sporttelep jelenleg használaton kívüli, eddig fűvel borított része, hanem újabb sportolási lehetőség nyílna meg a mezőmegyeriek és ide látogatók számára.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában