Darts

2024.03.31. 14:23

Nyolcból hat orosházi finalista

A tavalyi amatőr vármegyei kupagyőztes, Szabó Attila sikerével ért véget a Kecskeméti Kft.-Békés Vármegyei Amatőr Darts-bajnokság első selejtező fordulója, ahonnan a legjobb nyolc szerzett indulási a jogot a május 20-i szarvasi fináléra.

Bakulya Mihály

Az orosházi verseny legjobb négy dartsosa

Az orosházi HelyNekedben kialakított dartsteremben szombaton tizenhét nevezővel bonyolították le a hat kvalifikációs tornából, plusz fináléból álló tavaszi sorozat első állomását. A résztvevők többsége helyből került ki, de érkeztek Kondorosról, Kardoskútról, Gádorosról és Medgyesegyházáról is. A szervezők négy csoportot alakítottak ki, a csoportokon belül körmérkőzésen alakult ki a sorrend. Itt még három nyert legig tartottak a meccsek. Az egyenes kieséses szakaszban már négy leget kellett abszolválni a továbbjutáshoz.

darts, eredmények, finalista
Az orosházi verseny legjobb négy dartsosa


A fordulót egyenletesen magas szintet teljesítve Szabó Attila (Orosháza) nyerte, aki a fináléban a szintén helyi Villás Tibort múlta felül. A két harmadik Horváth Bence (Orosháza) és Varga József (Medgyesegyháza) lett.
Az orosházi selejtező végeredménye: 1. Szabó Attila (Orosháza), 2. Villás Tibor (Orosháza), 3. Horváth Bence (Orosháza) és Varga József (Medgyesegyháza), 5. Csányi József (Orosháza), Lévai Balázs (Orosháza), Kránitz Attila (Orosháza) és Sramkó László (Kardoskút).
A legtöbb 180-at, szám szerint hármat Szabó Attila (Orosháza) dobta. A legnagyobb kiszállót Varga József (Medgyesegyháza) érte el, aki 140 pontról szállt ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában