Kézilabda - NB I. B férfi

2024.03.30. 21:47

Egy félidőt élt a pontszerzés reménye

A veszprémi akadémisták otthonában húsvétoltak a békési kézilabdázók, akik az NB I. B-s bajnokság 23. játéknapján tartalékos csapattal maradtak pont nélkül a tabella második helyezettjével szemben. Az első félidő még szorosan alakult, a második már egyoldalúbb volt.

Bakulya Mihály

Árpási Patrik öt találata is csak szépségtapaszként szolgált. Archív fotó: Jenei Péter

Veszprém HA U21–Optimum Solar-Békési FKC 32–25 (15–13)

NB I. B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Veszprém, 50 néző. Vezette: Hornyik Zsolt, Zörgő Róbert.

Békés: Takács – Kepess 3 (1), Horváth L., Haszilló 5, Dávid 2, Mezei 2 (1), Fedor 1. Csere: Vígh (kapus), Laufer 3, Novák Zs. 2, Kovács Sz. 1, Árpási 5, Novák E., Sütő 1. Edző: Padla József. A Veszprém legjobb góldobói: Barna 7 (1), Bene 5, Szabó T. 4.

Kiállítások: 2, ill. 2 perc. Hétméteresek: 1/1, ill. 3/2.

Horváth László már az 5. percben sérülést szenvedett, vissza sem tudott állni. A békésiek hamar ledolgozták a kezdeti 4–1-es hátrányt és még a félidő derekán is egálban voltak (16. p.: 8–8). A játékrész második felét négygólos szériával kezdte a házigazda, amire ötös sorozattal válaszolt a viharsarki alakulat, ezzel a 25. percben először vezetett 12–13-nál. Ami nem tartott sokáig, mert innen már csak veszprémi találat született ebben a félidőben. A térfélcserét követően állandósult a hazaiak 2-3 gólos fórja. A játékrész középső harmadában sok hiba csúszott a játékba békési oldalon, ezért tovább nyílott az olló. Padla József időkérése sem tudott gyógyírt hozni, szépen lassan a meccsbe vetett hitüket is elvesztették a látogatók, így a végjáték izgalommentesen pergett le.

Padla József: – Sajnos a sérültjeink száma tovább növekedett, így a fiataljaink az átlagosnál is többet voltak a pályán, akik nem okoztak csalódást. Túl vagyunk a két éllovas elleni mérkőzésen, jönnek azok a találkozók, ahol létfontosságú lesz, hogy tovább gyarapítsuk a pontjaink számát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában