Sárkányhajózás

2024.02.05. 11:04

Nyílt magyar bajnokságot rendeznek Szarvason a sárkányosok

Az előttünk álló szombaton nyolcadik alkalommal rendeznek medencés sárkányhajó versenyt a szarvasi Szent Klára Gyógyfürdőben.

Bakulya Mihály

Egy vérbeli küzdelem, ahol nők és a férfiak is megmérkőzhetnek egymással

Fotó: Babák Zoltán

Idén is a helyi Körös Dragon Sárkányhajós és Szabadidős Sport Egyesület lesz a házigazdája a honi szövetség által kiírt 10. Medencés Sárkányhajó Nyílt Magyar Bajnokságnak.

Kiemelt fontosságú verseny lévén szerte az országból várhatók legénységek a rendezvényre, melyet ezúttal is „Tiszta küzdelem egy perc alatt” – mottóval hirdetnek a szervezők. A jó hangulatú versengés lényegét az adja, hogy a sárkányhajó két végében egymással szemben ülő 6+2 fős legénységek a rajt vezényszó elhangzását követően a másik csapatot minimum 2,5 méterrel eltolják. A versenyszámok mindegyike premier lesz, azaz korosztályi megkötés nélkül lehet beülni egy-egy hajóba. Az amatőrök és az igazolt sportolók természetesen elkülönítve küzdenek majd open-, női- és vegyes kategóriákban, illetve külön díjazzák az Egyetemi Kupa, a Kisdiák Kupa és a Nebuló Kupa résztvevőit is.

Az esemény megnyitójára délelőtt 10 órától kerül sor szombaton, a 16.30 órára tervezett eredményhirdetésig folyamatosan pezseg majd a víz a medencében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában