Röplabda

2024.02.16. 14:51

Jó előjelekkel várja a Békéscsaba az Újpestet

A Magyar Kupa után egy időre ismét az Extraligára helyeződik a fókusz a női röplabdázóknál, a Vasas Óbuda–DVTK Ongropack mérkőzéssel ugyanis szombaton megkezdődnek a negyeddöntők. A kupadöntőt szerdán a Fatum-Nyíregyháza ellen kivívó Swietelsky-Békéscsaba vasárnap csap bele a lecsóba és kezdi meg az Újpesti TE ellen a minimálisan három, szükség esetén négy, vagy öt mérkőzésig tartó párharcot.

Fotó: Imre György

Röplabda A békéscsabaiaknál érthetően jó a hangulat, a szerdai kupasiker tovább növelte a lányok önbizalmát a soron következő roppant sűrű meccsdömping előtt.

Mivel az alapszakaszban a békéscsabaiak végeztek előrébb, a harmadik helyen, ezért ők élvezhetik a pályaelőnyt a hatodikként záró Újpesti TE ellen, amely vasárnap 17 órai kezdettel lép parkettra a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban.

A lila-fehérekkel kétszer találkozott a szezonban a Békéscsaba, október 27-én hazai pályán 3:0-ra, december 30-án az UTE otthonában 3:1-re győzött. Ehhez a meccsszámhoz tehetnek hozzá a csapatok három, de négy, vagy öt párharcot is, a negyeddöntő ugyanis az egyik fél három győzelméig tart.

A fővárosiak legutóbb február 2-án játszottak éles mérkőzést, ami jól is sikerült a Horváth András által pallérozott együttesnek, hiszen idegenben tudott nyerni 3:1-re a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia otthonában.

A Szilágyi utcaiaknál két játékost régi ismerősként üdvözölhetnek Békéscsabán, hiszen a BRSE együttesében két szezont lehúzó Zólyomi Rebeka egy év kihagyás után tavaly Újpesten kezdte újra a röplabdát. A 21 éves, tavaly májusban a magyar felnőtt válogatottban is bemutatkozó Boskó Ágnes szintén a soraikat erősíti.

A számtalan külföldi játékosi közül a 19 éves kubai Yensei Kindelan, valamint a Bajnokok Ligáját megjárt, januárban a görög PAOK-tól igazolt, a török bajnokságot is megjárt 2001-es születésű bolgár szélső ütő, Aleksandra Milanova (mindketten 24 pontig jutottak a Szent Benedek ellen), a 19. életévét február 21-én betöltő kubai szélső ütő, a korosztályos válogatott Whitney James és a 26 esztendős feladó, a szintén a karibi országból érkező Moreno Borrero Gretell Elena számít meghatározó játékosnak.

A lila-fehérek az esélytelenek nyugalmával várják a párharcot, vagyis a nyomás inkább az ellenfélen, azaz a Békéscsabán van. A viharsarki csapatban – bár benevezték –, a kupamérkőzés visszavágóján még nem lépett pályára a csapat első számú feladója, a török Cansu Aydinogullari, ám a stáb nagy reményeket fűz hozzá, hogy minél hamarabb beszállhat a játékba.

A mérkőzés játékvezetője Tillmann Gyula és Sík Barbara lesznek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában