Cselgáncs

2024.01.14. 18:57

A volt békéscsabai Özbas Szofit választotta az év cselgáncsozójának a judoinfo.hu

Özbas Szofit választotta az év cselgáncsozójának a judoinfo.hu. A legnevesebb hazai szaklap immár 18. alkalommal hirdette ki a szavazást, amelynek során – akárcsak az elmúlt kilenc évben – három kuratóriumi tag, továbbá a közönség szavazata egyenlő arányban számított. Előbbi grémium tagja az olimpiai és világbajnok Kovács Antal, az olimpiai és világbajnoki ezüstérmes, kétszeres Európa-bajnok Hajtós Bertalan, továbbá Gombkötő Roland, a Judoinfo szerkesztője.

Gajdács Pál

Özbas Szofi (jobbra)

Fotó: Czeglédi Zsolt

A győztes Özbas Szofi – aki az elmúlt években a Békés Megyei Kano és Judo SE-ben Gyáni János irányítása mellett Békéscsabán is sportolt – 22 évesen bronzérmet nyert tavaly a dohai világbajnokságon, Európa-bajnoki ötödik lett Montpellier-ben, emellett két Grand Slam-ezüst és egy Grand Slam-bronz is az eredménylistájára került. A BHSE sportolója a cselgáncsszövetségnél (MJSZ) is 2023 legjobbja lett.
A második az olimpiai bronzérmes, tavaly EB-bronzot szerző Tóth Krisztián, a harmadik helyezett Pupp Réka, az Atomerőmű SE 27 esztendős dzsúdósa, aki ötödik lett a világbajnokságon, az Európa-bajnokságon és a Mesterek Kupáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában