Röplabda

2023.12.18. 11:41

Sikerre éhesek

Három napon belül két mérkőzést játszik a hét folyamán a Swietelsky-Békéscsaba női röplabda-csapata, mindkettőt a Békéscsabai Városi Sportcsarnokban. Kedden a regionális nemzetközi sorozatban, a Közép-európai Ligában meccselnek a kék-fehérek, 18 órakor a másik zágrábi gárda, az OK Dinamo Zagreb érkezik Békésbe, pénteken pedig az Extraliga keretében a Kaposvári NRC.

Gajdács Pál

Keddi csabai kupacsata a Közép-európai Ligában

Fotó: Für Henrik

A karácsony előtt még bőven vár feladat a békéscsabai röplabda-csapatra, hiszen két fronton két ütközetet is meg kell vívnia.

A Közép-európai Ligában három mérkőzés után 6 ponttal a 3. helyen álló Csaba az eddig csak az osztrák Linzet legyőző OK Dinamo Zagrebbel mérik össze tudásukat. 

A Dinamo női röplabda-szakosztálya nem olyan régen jött létre, az utóbbi évekre viszont egyértelműen a sportág meghatározó szereplőjévé nőtte ki magát. Az elmúlt két szezonban a bajnokságban és a nemzeti kupában is bronz-, majd ezüstérmekkel gazdagodott, a sorminta alapján pedig jönnének az aranyak, és éppen a legutóbbi fordulóban az élre is állt a klub a bajnoki tabellán – írta összeállításában hivatalos honlapján a BRSE. 

A csapat mögött igencsak sűrű időszak áll, hiszen november legvége óta kétszer csapott össze a görög PAOK-kal a Challenge-kupában, és találkozott a két legnagyobb horvát riválisával, a Kastelával és a Mladost Zagrebbel is. A Challenge-kupás szereplés kis híján tündérmeseként alakult, mert azok után, hogy a PAOK sima 3:0-s sikert aratott Zágrábban, a Dinamo óriási meglepetésre ugyanilyen arányban győzött a visszavágón. A csoda azonban elmaradt, az aranyszettet behúzták a görögök és ezzel ők jutottak a legjobb 8-ba.

A Dinamo nem zuhant össze, négy nappal később a horvát bajnokság csúcsrangadóján 3:2-re győzött a Mladost vendégeként és ezzel már egyedüliként áll a tabella tetején, 10/10-es mutatóval.

A KEL-ben győzelemmel kezdett a csapat, azóta viszont két vereséget szenvedett el sorozatban, nem titok, hogy javítani érkezik a gárda Békéscsabára.

Egyszóval nem lesz sétagalopp a csabaiak számára a mérkőzés, akik legutóbb múlt szerdán a Fatum-Nyíregyháza elleni győztes bajnokin meccseltek. A csabai lányok a KEL-ben még a második körben a szlovén Kamniktól szenvedtek vereséget, viszont legyőzték a Maribort és Mladost csapatát is, és sikerre éhesen várják keddi ellenfelüket is.

A mérkőzést a román Szabo-Alexi Paul Katalin, Savu Andrei vezeti.

Tovább javíthat a BRSE

A Közép-európai Liga állása: 1. Nova KBM Branik Maribor (szlovén) 6 pont (7:3), 2. HAOK Mladost Zagreb (horvát) 6 (6:3), 3. Swietelsky-Békéscsaba 6 (7:4), 4. OK Calcit Kamnik (szlovén) 6 (6:4), 5. OK Dinamo Zagreb (horvát) 3 (3:6), 6. Oberbank Steelvolleys Linz Steg (osztrák) 0 (0:9).

A napokban az is eldőlt, hogy a felnőtt, hogy a Közép-európai Liga négyesdöntőjét március 2. és 3. között rendezik (eredetileg egy héttel későbbre tervezték, de a magyar szövetség kérésére, mivel éppen ebben az időpontban zajlik a Magyar Kupa végjátéka az eseményt egy héttel előrehozták), hamarosan elkezdődnek a tárgyalások a helyszín kiválasztásának vonatkozásában is.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában