Biliárd

2023.12.13. 07:50

Pardi Gábor gyomaendrődi duplázása

A hódmezővásárhelyi Pardi Gábor két nap alatt két biliárdos vetélkedést is megnyert a gyomaendrődi Holler Szállóban. Szombaton a III. Magyarbiliárd Dupla Buzera ob-verseny aktuális fordulóján bizonyult a legjobbnak, másnap pedig a Marsi Csabának emléket állító viadalt nyerte meg.

Bakulya Mihály

A dupla pontszámítású verseny legjobb négy játékosa


A televíziós közvetítésre kitalált dupla pontszámítású viadalt 48 biliárdos kezdte meg a Körös Panzió és Étterem öt asztalos külön termében. A játékosok négyes csoportokban vívtak körmérkőzést, innen kerülhettek a főtáblára, ahol minden mérkőzés után lefeleződött az állva maradt mezőny. Az egyik ágon a vásárhelyi Pardi Roland, a másikon a gyulai Farsang János menetelt imponálóan, a Dél-alföldi Biliárd Egyesület kiválóságát azonban a fináléban sem tudták megállítani, a harmadik helyért megvívott mérkőzést pedig a mezőberényi Harmati László nyerte.
A vasárnapi Marsi Csaba-emlékversenyre 46 biliárdos sereglett össze, ami az elhunyt sporttársakra való megemlékezés mellett a megszerezhető ranglista pontok begyűjtése miatt is fontossággal bírt. A lebonyolítás a hagyományos csoportkörös, majd egyenes kieséses rendszerben zajlott, ami ismét feküdt Pardi Rolandnak. Vele párhuzamosan a gyomaendrődi Bíró Imre jeleskedett leginkább, aki az eurokégeles őszi megmérettetéseken tündökölt. Most csak a finálét nem tudta megnyerni, ahol az egész hétvégét remek formában teljesítő vásárhelyi biliárdos állta útját. A harmadik helyezettnek járó díjat a gerendási Tóth József érdemelte ki, miután a „bronzmeccsen” az okányi Kincses Lászlót múlta felül.

A Marsi-emlékverseny helyezettjei

A Buzera verseny végeredménye: 1. Pardi Roland (DABE, Hódmezővásárhely), 2. Farsang János (Gyulai Schön BK), 3. Harmati László (Berényi BK), 4. Jónás József (Szeghalmi Safi BK).
A Marsi Csaba-emlékverseny végeredmények: 1. Pardi Roland (DABE, Hódmezővásárhely), 2. Bíró Imre (Korona BK Gyomaendrőd), 3. Tóth József (Gerendási BK), 4. Kincses László (Okányi BK Pelikán).

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában