Kézilabda

2023.12.19. 11:29

Kimagasló teljesítmény

Nem panaszkodhatnak a Békés vármegyei csapatok az NB II.-es női bajnokság őszi tizenegy fordulója után, mivel a nyolccsapatos H csoport három résztvevője ott van a felsőházi rájátszást jelentő első négy gárdája között. A Gyulasport NKft. mögött a Békéscsabai Előre NKSE U21-es együttese végzett a második helyen, s innen már aligha eshet ki az alapszakaszból hátralévő három forduló után.

Gajdács Pál

Udvari Tamara

Fotó: Bencsik Ádám

A békéscsabai fiatalok őszi teljesítménye imponáló, kilencszer hagyták el győztesen a pályát és csupán kétszer kellett fejet hajtaniuk ellenfelük előtt, mindössze két ponttal vannak elmaradva a Gyulasport mögött.

A csapatot felkészítő Fábián Csaba szerint túlteljesítették a tervet, mert nem az NB II az elsődleges számukra, hanem az ifjúsági bajnokság.

– Sokszor elmondtuk már, hogy az NB II.-es pontvadászatban való részvétel játéklehetőség a fiataljaink számára, egy jó játéklehetősé – mondta a tapasztalt tréner. – Szívesen cserélnénk, hiszen az ifjúsági I. osztályban – ahol jelenleg nyolc ponttal a kilencedik helyen állunk – több nem várt egygólos vereséget szenvedtünk el, míg az NB II.-ben eredetileg az volt a célunk, hogy bennmaradjunk. Egyébként nem kezdődött olyan jól az NB II, hiszen kikaptunk Szarvason, majd még szeptember végén Bácsalmáson, miközben sérülések is nehezítették a munkát. Megterhelő volt az ifibajnokság és a diákolimpiák mellett az NB II.-ben is szerepelni. Az eredménynek örülünk, s ha az alapszakasz hátralévő három fordulójában hozzuk a kötelezőket, akkor egészen biztosan felsőházasok maradunk. Az őszi mérkőzések közül kiemelném a Szarvas, a Bácsalmás és a Gyulasport elleni hazai pályán megszerzett skalpokat.

Fábián Csaba hozzátette, nincsenek sokan, és ez a létszám még fogyhat is, mivel az NB I.-es kerettel edző Bencsik Bojánát és Aranyi Vivient is egyre többet foglalkoztatják az első csapatnál, így a jövőben nem biztos, hogy megkapják őket.

– Nagy többségében tizenkilenc év alattiak alkotják a csapatot. Testsúlyban lemaradásban vagyunk a felnőttmezőnyhöz képest, amit azonban gyorsasággal és a többféle védekezési variációval pótolni tudtunk – folytatta Fábián Csaba. – Csak dicsérni tudom a lányokat, mert ilyen terhelés mellett is kimagasló teljesítményt nyújtottak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában