Röplabda

2023.12.10. 12:54

Előadások a röplabda akadémián a továbbtanulásról

Az elmúlt héten olyan vendégek érkeztek a Békéscsabai Röplabda Akadémiára, akik a 7. és 8. osztályos diákoknak tartottak rövid előadásokat a középiskolai továbbtanulásról.

Gajdács Pál

Tájékoztató

Forrás: BRSE

A klub hivatalos honlapján közölt beszámoló szerint Borbola István, a Békéscsabai Röplabda Sportegyesület operatív igazgatója kiemelte, hogy a BRSE célja válogatott szintű, kiváló röplabdások nevelése a Békéscsabai Röplabda Akadémián, amihez a klub által biztosított kiváló infrastruktúrán és szakembereken kívül legalább olyan fontos a támogató család és a sportolással járó kötelmeket toleráló iskola is. A gyerekek ilyen háttér mellett szívvel-lélekkel tudják űzni a röplabdát és kiegyensúlyozott, eredményes sportolókká válhatnak.

A Békés Vármegyei Kormányhivatal részéről Ruzsa Alexandra mutatta be a Pályaorientációs és Módszertani Központjuk működését, valamint azt, hogy miként tudnak segíteni a diákoknak a pálya- és iskolaválasztásban. Ezt követően a Békéscsabai SZC Szent-Györgyi Albert Technikum és Kollégium igazgatóhelyettesei, Sikur Tamásné és Kis Gábor tartottak fényképekkel és élményekkel gazdagon illusztrált előadást arról, hogy milyen a középiskolai élet és kinek jó választás a technikumi képzési forma. Frisnyicz Karina és Lenkefi Lina pedig első kézből tudtak válaszolni az érdeklődő gyerekek számára, hogy milyen a SZEGYA röplabdaedző, sportszervező szakán tanulni, és a BRSE-hez járni szakmai gyakorlatra.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában