Labdarúgás

2023.11.11. 21:35

Ványai bravúr Kondoroson

A Vármegyei II./A osztályú bajnokság 12. játéknapján első vereségét szenvedte el a listavezető kondorosi csapat. Az őszi elsőségét már az előző héten bebiztosító zöld-fehérek öt pontnyi előnyt így is megőriztek a fordulót győzelemmel megvívó közvetlen riválisokkal szemben.

Bakulya Mihály

A sereghajtó kovácsháziak egy félidőn keresztül tudták megnehezíteni a szentandrásiak dolgát.

Forrás: Babák Zoltán

Csabacsűdi GYLSE–OMTK-Rákóczi 2–2 (1–0)
Vármegyei II./A osztályú mérkőzés. Csabacsűd, 80 néző. Vezette: Baczovszki Attila.
Csabacsűd: Kugyela – Sovány, Varga T. (Jelen), Gerhát, Viszkok G. (Rétes), Sándor, Pecnyik, Tasi N., Styecz (Hraskó), Király, Liska. Játékos-edző: Boér Zsolt.
Orosháza: Dobozi – Bok, Polacsek, Kun, Kérdő, Berta, Gedó, Kasik, Valach (Szabó T.), Szűcs, Halász. Edző: Bodzás Ádám.
Gólszerző: Gerhát (45.), Sovány (85. – 11-esből), ill. Halász (51. – 11-esből, 81.).

Az első félidőben többet birtokolta a labdát a vendégcsapat, de jobbára mezőnyjáték folyt. A hazaiak lélektanilag a legjobbkor szerezték meg a vezetést, ezért is hatott rájuk hidegzuhanyként a második játékrész elején kapott tizenegyes. Utána kiváló játékot nyújtottak, viszont a helyzet kihasználással hadilábon álltak, és egy sima győzelem helyett a végén örülniük kellett az egy pontnak is.

Boér Zsolt: – Sajnos ma sem tudtuk átlépni az árnyékunkat. A második félidőben remek játékot nyújtottunk, háromszor vittük a kapusra a labdát, de amíg ezeket nem rúgjuk be, nem tudunk előrelépni. A hozzáállásunk újra kiváló volt, ezért is fájó a két pont elvesztése.

Bodzás Ádám: – Sokat birtokoltuk a labdát, de a támadó harmadban rendre rossz döntéseket hoztunk, így a helyzetek alapján igazságos döntetlen született.

Benka Viktor

Dobozi SE–Mezőberényi LE 5–2 (4–0)
Doboz, 70 néző. Vezette: Bakos József.
Doboz: Farkas Zs. – Szabó R., Szabó B. (Roszik), Huszár A., Kopács (Barcsay), Tímári (Hoillósi), Szabó L., Rácz Gy. (Sztojka N.), Váczi R. (Faragó), Lukucz, Szigeti. Edző: Kis László.
Mezőberény: Rau – Fazekas, Tóth J., Kéki, Szabó Zs. (Burai), Kajlik, Kovács Gy. Gézárt), Olej T., Zsíros, Adamik, Rónai (Machó). Edző: Gézárt Zoltán.
Gólszerző: Váczi R. (7., 43., 50.), Rácz Gy. (8.), Huszár (27.), ill. Zsíros (60.), Machó (66.). Kiállítva: Olej (87.).

Az első félidőben a mély talajhoz jobban alkalmazkodó hazaiak jó helyzetkihasználással jelentős előnyt tudtak szerezni. A biztos vezetés túlságosan megnyugtatta a házigazdákat, ezzel felhozták a berényieket, de összességében véve nem forgott veszélyben a megérdemelt győzelmük.

Kis László: – Az egész csapat végig nagy elszántsággal játszott, így egy jó mérkőzéssel tudtuk megköszönni szurkolóink egész éves biztatását. Jó játékvezetés.

Gézárt Zoltán: – Az első félidőben sok hibával játszottunk, ez megpecsételte a sorsunkat. Szünet után megmutattuk, hogy milyen csapat vagyunk, volt tartásunk és kis szerencsével szorosabb is lehetett volna az eredmény.

Tobai János

Békésszentandrási HMSE–Mezőkovácsházi TE 5–0 (1–0)
Békésszentandrás, 50 néző. Vezette: Pusztai Zoltán.
Békésszentandrás: Buzás – Szebegyinszki, Szabó M. (Banász), Pecznik, Balázs, Csipai, Lós, Szécsi (Aszódi), Virág, Tasi K., Sztricskó. Játékos-edző: Lós István.
Mezőkovácsháza: Tóth K. – Saicz, Almádi, Multyán P., Krajcsi (László), Ondos, Szokai, Bessenyei F., Bereczki, Budás, Andrej. Edző: Matuz Tamás.
Gólszerző: Szécsi (32.), Virág (58., 87.), Lós (62. – 11-esből), Csipai (69.). Kiállítva: Balázs (35. – visszarúgásért), ill. Budás (34. – szándékos rúgásért).

A többet kezdeményező házigazdák az első félidőben nehezen találták meg a lelkesen védekező kovácsháziak ellenszerét. Szünet után ahogyan fogyott az erő a mély talajon, úgy lett egyre magabiztosabb a hazai csapat, amely megérdemelt győzelmet aratott.

Lós István: – Egy picit nehezen indult meg a csapat, ami a teljesen felázott pályának volt tulajdonítható. Ennek ellenére ma nagy akarással játszott mindenki, ennek lett az eredménye az öt rúgott gól és a biztos győzelem.

Matuz Tamás: – Egy nagyon mély talajú pályán, nagy küzdést láthattunk, amihez sokkal jobban alkalmazkodott a hazai csapat. Gratulálok a győzelméhez!

Virág Imre

Kondorosi TE–Dévaványai SE 0–1 (0–0)
Kondoros, 160 néző. Vezeti: Fekete Zoltán.
Kondoros: Gritta – Rafaj P., Mile (Kurucz), Rafaj R., Csicsely, Vajgely (Szigeti), Mladonyiczki (Varga E.), Szebegyinszki B. (Bákai B.), Paluska, Rafaj M., Czvalinga. Edző: Janis János.
Dévaványa: Szász – Juhász P. (Feke), Gál (Nyiri R.), Adamecz, Papp K., Szabó E., Diós, Ernyes, Papp D. (Szarka), Papp V., Végh. Edző: Bereczki Árpád.
Gólszerző: Szabó E. (64.).
Az első félidő változatos mezőnyjátékkal telt. Szünet után a vendégek egy szép kontratámadás végén szereztek vezetést. A hazaiak nagy erőket mozgósítottak az egyenlítés érdekében, rengeteg helyzetet kidolgoztak, de ezen a napon még büntetőből sem tudtak a kapuba találni, így veszítették el a veretlenségüket.

Janis János: – Ha valaki azt mondja, hogy a tizenkettedik fordulóban fogunk először kikapni, azt valószínűleg kinevettük volna. Tipikus egygólos mérkőzés volt, amit sajnos nem mi rúgtunk, viszont rászolgáltunk az egyik pontra. Úgy érezem, hogy a csapat kicsit leült a nagy nyomás alatt, jól fog jönni a szezon végi pihenő. Jó játékvezetés.

Bereczki Árpád: – Két jól felkészített csapat csatájában, megérdemelten nyertünk.

Jankovics László

Békési FC–Mezőmegyer SE 0–4 (0–2)
Békés, 80 néző. Vezette: Bálint Attila.
Békés: Takács – Minya, Kis J., Reszelő J. (Nagy Sz.), Római J. (Medve), Rigler, Mester (Római T.), Antal (Mihalik), Laukó, Kardos (Nagy J.), Balázs. Edző: Szarvas András.
Mezőmegyer: Kun – Horváth B., Nagy B. (Nyúl), Mengyán, Kecskeméti, Séllei, Kurucz (Lehoczki), Láza, Takács, Balogh M. (Szabó T.), Balog K. (Szilágyi). Játékos-edző: Nyúl Gábor.
Gólszerző: Láza (8.), Balog K. (43., 74.), Takács (49.). Kiállítva. Rigler (48. – második sárga lap).

A gyors gól megadta a lendületet a vendégeknek, akik uralták a mérkőzést, megérdemelten szereztek kétgólos előnyt a szünetig. A második félidőre is jobban futottak ki, a gyors kiállítás pedig véglegesen megpecsételte a békésiek sorsát.

Zsiros György szakmai koordinátor: – A jobbik csapat nyert, gratulálok a Mezőmegyernek!

Nyúl Gábor: – Az utóbbi hetek nagyszerű hozzáállását mára is áttudtuk menteni, megérdemelten nyertünk. Gratulálok az egész csapatnak!

Bíró Péter

Füzesgyarmati SK II.–Békéscsabai MÁV SE 1–1 (0–0)
Füzesgyarmat, 30 néző. Vezette: Rubás Zoltán.
Füzesgyarmat II.: Zsibrita G. – Béres (Tóth K.), Polgárdi (Komáromi), Szőke (Kurucz), Zs. Nagy, Vámos, Hoffmann (Szilágyi), Kovács M., Bella, Pálfi (Kiss B.), Pákozdi. Edző: Fábián Ottó Olivér.
Békéscsabai MÁV: Bócsik – Matuska, Petri (Zsibrita D.), Bánlaki (Sipiczki), Kovács Gy., Morva, Takács K., Zsömbörgi, Kőszáli, Mazán, Szarka. Edző: Dohányos Zoltán.
Gólszerző: Takács K. (47. – öngól), ill. Kurucz (73. – öngól).

A mezőnyben egyenrangú csapatok csatáztak. A kapuk előtt a hazaiak hagyták ki a nagyobb lehetőségeket, a vasutasok voltak veszélyesebbek, gólt azonban csak saját kapujukba tudtak rúgni a játékosok.

Fábián Ottó: – Az első félidőben három tiszta helyzetünk is volt kapussal szemben, de ezek kimaradtak, a vendégek pontrúgásaiban pedig folyamatosan benne volt a veszély, így igazságos döntetlen született!

Dohányos Zoltán: – Nehéz körülmények között igazságos döntetlen született. Kiváló játékvezetés!

Széles Kristóf

Szabadkígyósi SZSC–Elek USE 1–0 (1–0)
Szabadkígyós, 80 néző. Vezette: Láza András.
Szabadkígyós: Dolezsán – Sebestyén A., Alb, Faragó, Frankó, Mohácsi (Hegedűs), Ancsin, Somogyi, Sebestyén M. (Mócz), Maglóczki, Valentinyi. Játékos-edző: ifj. Szabó Zoltán.
Elek: Krisán – Csanálosi (Illés), Sipos, Nagy Á., Nagy G., Kádár, Kovács Zs., Kasznár, Jepure (Grósz), Kacsala (Kászián), Rostás. Játékos-edző: Nagy Gergely.
Gólszerző: Mohácsi (24.). Kiállítva: Kászián (84. – az asszisztens megsértéséért).

A mély talajú pályán nem alakult ki folyamatos játék. A hazaiak próbálták dominálni a mérkőzést, és a nagy akarásuk eredménnyel is társult a masszívan játszó elekiek ellen.

Ifj. Szabó Zoltán: – Úgy gondolom, hogy a két hasonló képességű csapat közül az nyert, amelyik többet tett a győzelemért. Nehéz talajú pályán inkább a küzdelem dominált. Jó játékvezetés!

Nagy Gergely: – Döntetlen színezetű mérkőzésen egy szerencsés góllal nyertek a hazaiak. Gratulálok a csapatomnak, további sok sikert a szabadkígyósiaknak!

Szabó Zoltán

 

Következik

13. forduló. November 17., péntek, 19.15: Békéscsabai MÁV SE–Csabacsűdi GYLSE. November 18., szombat, 13.00: Dévaványai SE–Szabadkígyósi SZSC, Mezőberényi LE–Békésszentandrási HMSE, Mezőkovácsházi TE–Kondorosi TE, Elek USE–Füzesgyarmati SK II. 16.00: OMTK-Rákóczi–Békési FC. November 19., vasárnap, 13.00 Mezőmegyer SE–Dobozi SE.
 

Mesterlövészek

11 gólos: Szabó Erik István (Dévaványa).

9 gólos: Durkó László (Mezőberény).

8 gólos: Halász Zsombor Zoltán (Orosháza).

7 gólos: Balog Krisztián (Mezőmegyer), Takács Márk Csaba (Kondoros), Rafaj Milán Barnabás (Kondoros).

6 gólos: Balázs Attila (Békés), Kasznár Márk (Elek), Váczi Roland (Doboz), Virág Imre (Békésszentandrás).

5 gólos: Balogh Milán (Mezőmegyer), Kardos Imre Tamás (Békés), Kovács György (Békéscsabai MÁV), Mladonyiczki Péter (Kondoros).

4 gólos: Barcsay Attila András (Doboz), Fazekas Márk (Mezőberény), Jepure Bence (Kétegyháza), Kurucz Ádám (Mezőmegyer), Milek Bence (Szabadkígyós), Morva Zoltán (Békéscsabai MÁV), Nagy Árpád (Elek), Papp Dávid (Dévaványa), Papp Viktor (Dévaványa), Sebestyén Máté (Szabadkígyós), Szakács Szilárd (Füzesgyarmat II.).

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában