Asztalitenisz

2023.11.25. 19:02

Szépen búcsúzott Balogh Ágnes Kira a 19 éveseknél

Budapesten, az Ormai László Csarnokban szombaton rendezte meg a MOATSZ a 2023. évi U19-es arany fokozatú leány ranglista versenyét.

Verasztó Lajos

Az egyéniben győztes békési Balogh Ágnes Kira

Fotó: MOATSZ

Egyéniben az utolsó U19-es versenyén szereplő, jövőre már a felnőttek között játszó Balogh Ágnes Kira, a Békési TEAM játékosa kiemeltként a főtáblán a nyolc közé jutásért 3:0-ra győzte le Dudás Rékát (Veszprém), majd a négy közé kerülésért 3:2-re Dohoczki Nórát (Statisztika). A döntőbe jutásért Tanács Nórát (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) nagy csatában 4:3-ra verte a békési tehetség. A fináléban a debreceni Bender Borostyánt 4:2-re győzte le Balogh Ágnes Kira, aki így aranyérmet nyert. Szilágyi Lívia, a Békési TEAM játékosa csoportjában harmadik lett, így nem jutott a főtáblára.

Czeglédi Dorka, akit a közelmúltban a Statisztikából igazolt az ASE Orosháza csapatába, csoportmásodikként zárt, és a bejátszás során 3:2-re nyert Hangai Flóra (ATSK Szeged) ellen. A főtáblán a nyolc közé jutásért Szosznyák Emma (Statisztika) ellen 3:0-ra győzött, majd a négy közé jutásért 4:2-re kikapott Tanács Nórától (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) így az 5–8. helyen végzett.

Leány párosban a Balogh Ágnes Kira, Molnár Kendra (Budaörs) duó a négy közé jutásért a későbbi ezüstérmes Dohoczki Nóra, Pascui Nicoleta (Statisztika) kettőstől kapott ki 3:1-re, így az 5–8. helyen zárt. A Szilágyi Lívia, Trungel Mirella (BVSC-Zugló) pár a nyolc közé jutásért 3:0-ra nyert a Hangai Flóra, Szuhanyik Gréta (ATSK Szeged, Pécsi EAC) duó ellen, majd a négy közé jutásért nagy csatában 3:2-re szenvedett vereséget a Müller Evelin, Tanács Nóra (Ambrus Asztalitenisz Akadémia) kettőstől, így az 5–8. helyen végzett.

Az orosházi Czeglédi Dorka, a Statisztika játékosával Szosznyák Emmával az oldalán a négy közé jutásért 3:1-re kapott ki a Somogyi Heidi, Szögi Szonja (Mohácsi TE, ATSK Szeged) pártól, így az 5–8. helyen fejezte be a viadalt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában