Kézilabda

2023.11.09. 10:33

Az NB I. egyik legjobb formájában lévő csapat az ellenfél

Az NB I.-es női kézilabda-bajnokság egyik legjobb formáját futó alakulatával találja szemben magát pénteken idegenben a TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE csapata. A Motherson-Mosonmagyaróvári KC azonos pontszámmal – egy mérkőzéssel többet játszva – a Ferencváros mögött a harmadik helyen áll és megelőzi a Bajnokok Ligája résztvevő Debrecent is.

Gajdács Pál

Mayer Szabina csatázik a tavaly decemberi mosoniak elleni mérkőzésen

Fotó: Für Henrik-archív

Az egykori veszprémi klasszis, Gyurka János vezette Mosonmagyaróvár tizenhat pontot begyűjtve fantasztikus menetelést mutatott be eddig a bajnokságban. Mindössze egy vereséget számlál, azt is a BL-résztvevő Fradi otthonában, a győrieket, valamint a Debrecent is (utóbbit könnyedén 30–23-ra) óriási meglepetésre legyőzte! A Fehérvárt 12, a Vác csapatát 5 góllal verték le otthon. A legutóbbi két fordulóban idegenben léptek pályára és az újonc Kozármislenyt 15, a Dunaújvárost – 40 találatig jutva – 16 góllal intézték el. Négy játékosuk is van, aki 35 gól fölött termelt a bajnokságban, amivel a góllövőlista legjobbjai közé messze a legtöbb kézilabdázót delegálják, a 42 gólos válogatott Tóth Eszterrel az élen. 

A nyár folyamán kevés változás történt a mosoniaknál, négyen választottak maguknak új csapatot és öten érkeztek. A balátlövő Varga Emília és a kapus Horváth Szofi a NEKA-ból, a jobbszélső Udvardi Laura Kisvárdáról, a balszélső Schatzl Natalie a Vácból, illetve egy másik kapus, Hadfi Gréta az Érd együtteséből tette át székhelyét erre az idényre.

A békéscsabaiak sikerélménnyel zárták legutóbbi bajnoki mérkőzésüket, s bár maradtak a 11. helyen, pontszámban beérték a NEKA-t. A Balatonbogláron NEKA ellen megnyert találkozó rendkívüli fontossággal bírt, nemcsak a pontok, hanem a játékosok önbizalma szempontjából is.

A Mosonmagyaróvár elleni mérleg nem a csabaiaknak kedvez, a két csapat eddig 16 alkalommal csapott össze bajnoki mérkőzés keretében, ebből tízet a kisalföldiek nyertek, egyszer döntetlen lett a vége, ötször a lila-fehér együttes győzött, ebből a legutolsó siker a tavaly decemberben, Békéscsabán 29–24-es diadal volt. A legutóbbi mosonmagyaróvári csata azonban 34–22-es hazai sikert hozott.

A 8. fordulóban pénteken 18 órakor kezdődő Motherson-Mosonmagyaróvári KC–TAPPE-Békéscsabai Előre NKSE mérkőzést Fekete Tamás, Hajdu Tamás játékvezetői kettős dirigálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában