Kosárlabda - NB I. B

2023.11.27. 16:39

A hosszabbításban maradtak alul - galériával

Mint ahogyan a 6. fordulóban a Nagykőrössel szemben, úgy most a Győr ellen is drámai hosszabbításos mérkőzésen szenvedett hazai vereséget a Zöld csoportban szereplő Békéscsabai KK NB I. B-s csapata.

Bakulya Mihály

Cvijin Patrik hasznos játékkal vétette észre magá

Fotó: Für Henrik

Vuk Pavlovics alakulata a feljutásra pályázó Győrrel szemben volt 45 percen át teljesen partiban.

A hazaiak két triplával válaszoltak a győriek első pontjaira, majd Varga Zalán eredményességével a 7. percre a legnagyobb különbséget tudták kialakítani 17-12-nél. A negyed végén azonban a vendégek Bakon sikeres távoli dobásaival ötpontos előnyre tettek szert. A folytatás is a látogatók elképzelései szerint alakult, de 23-36-os állásnál a csabaiak egy kilences szériával visszajöttek a meccsbe. Mi több a szünet előtt Balog Gábor büntetőjével a vezetést is átvették rövid időre.

A második félidőt a közönség által űzött helyiek kezdték jobban. Balog és Fábián Szabolcs pontjaival a 26. percre 58-49-re elléptek, de egy kisebb rövidzárlat miatt ez a fór hamarjában minimálisra olvadt. A záró etapot ezzel együtt a hazaiak várhatták kedvezőbb helyzetből. Csakhogy 4 minután keresztül nem találtak a gyűrűbe, így hiába védekeztek extrán, a Kálmán Bálint által űzött látogatók fordítottak. Az utolsó percet 76-79-es állásból kezdték a csapatok. A csabaiak gyors faultokkal „jegelték” az időt, miközben két triplával sikerült egalizálniuk a dudaszóig. Jöhetett a rendkívül izgalmas hosszabbítás, ahol fej-fej mellett haladtak a felek, Bakon kilencedik hárompontosával azonban a győrieké lett a győzelem.

Vuk Pavlovics: – A Győr két vezéregyénisége úgy játszott, ahogy az tőlük elvárható. Készültünk belőlük, volt egy elképzelésünk hogy szeretnénk védeni őket, ami a meccs bizonyos szakaszaiban sikerült, viszont amikor nagyon kellett, akkor betaláltak és a többiek is összeszedték a pontjaikat, így sikerült nyerniük. Büszke vagyok a csapatra, hátrányból többször visszajöttünk, kiharcoltuk a hosszabbítást, volt tartásunk, nagyon egyben voltunk. Nagyon szépen köszönjük a támogatást a szurkolóinknak! Parázs mérkőzés volt, így tudtak minket belehajszolni egy ilyen kiélezett végjátékba. Bízom benne, hogy a jövőben mi fogunk kijönni győztesen az ilyen mérkőzésekből!

Békéscsabai KK–Agrofeed UNI Győr 93-95 (21-26, 21-17, 25-21, 15-18, 11-13)

NB I. B-s férfi kosárlabda-mérkőzés, Zöld csoport. Békéscsaba, 200 néző. Vezette: dr. Varga Z., Borgula, Fülöp.

Békéscsaba: Balog G. 10/3, Cvijin 15/9, VARGA Á. 18, Vodila 7, HAJDU M. 15/3. Csere: Kurtucz 2, Szoljevics 8/6, Vágvölgyi 4, Kovács J., Fábián 6, Varga Z. 12/3. Edző: Vuk Pavlovics.

Győr: KÁMÁN B. 27/6, Kámán K. 12, Hágen 4/3, Bohunicky 2, Garancz. Csere: BAKON 36/27, Horváth Á., Várszegi 3, Dani 2. Edző: Léránt Gábor.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában