Ultrafutás

2023.10.19. 16:49

Szarvas Mátyás elhagyta Békés vármegyét

A 62 éves békéscsabai születésű ultrafutó Szarvas Mátyás, aki október 2-án ötödik alkalommal vágott neki Szigligetről a 2560 km-es Országos Kék Körnek, amelyet világcsúcsot jelentő 35 nap alatt szeretne teljesíteni a vállalkozás tizennyolcadik napján csütörtökön elhagyta Békés vármegyét.

Verasztó Lajos

Szarvas Mátyás futás közben

Fotó: Major Gyula

A rutinos sportember hétfőn délután Mindszentről érkezett Szarvasra, majd kedden 76,6 km megtétele után Dévaványáig futott. Szerdán a Dévaványa–Zsadány közti 70,8 km- szakaszt teljesítette. Csütörtökön kora reggel Zsadányból indult, és az esős, hűvös, szeles időben Geszt érintése után elhagyta Békés vármegyét. Hajdú-Biharban Körösszakál, Furta, Berettyóújfalu és Bakonszeg érintésével érkezett 85,7 km megtételét követően a délutáni órákban Szentpéterszegre.                   

– A szülőföldemen töltött négy nap alatt nagyon sok élményben volt részem, mindenütt segítőkészek voltak az emberek. A futásomat a korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is segíti a Körös-Maros Nemzeti Park. Dévaványán az általuk működtetett Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontban sok őshonos hazai állat fajjal találkoztam. Az út során jóleső érzéssel tapasztaltam, hogy Békés vármegyében próbálják védeni a természetet, az Alföldi Kéktúra útvonalán rendezett körülményekkel találkoztam – mondta el lapunknak Szarvas Mátyás, akire pénteken a Szentpéterszeg–Kepecstag közötti 73,6 km-es szakasz várt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában