Asztalitenisz

2023.10.22. 07:08

Két orosházi ötödik helyezés

Az egykori kiváló orosházi játékos, edző, és sportvezető Pintér Attila emlékére a MOATSZ támogatásával immáron tizenötödik alkalommal az Eötvös-téri sportcsarnokban rendezi meg az ASE Orosháza, és a Kaucsuklabda Alapítvány a Pintér Attila újonc-, serdülő fiú és leány aranyfokozatú ranglistaversenyét. A kétnapos viadalon az ország minden tájáról több mint háromszáz fiatal áll asztalhoz az idei év egyik legrangosabb utánpótlás viadalán.

Szombaton az U11-es leány és fiú valamint az U13-as leány és fiú egyéni versenyt tartották meg. Az U11-es lányoknál Sánta Elena, az ASE Orosháza játékosa a főtáblára jutott, ahol 3:2-re Szondy Sára (Statisztika) ellen, majd a négy közé jutásért 3:0-ra kikapott Vass Borbálától (Szombathelyi AK), így az 5–8. helyen végzett. Az orosházi Szőke Anna is a főtáblára jutott, de ő kikapott a nyolc közé jutásért, így a 9–16. helyen végzett. 

Az U13-as lányoknál kiemeltként Bényei Nelli (ASE Orosháza) a főtáblán szerepelt, ahol két győzelemmel a legjobb nyolc közé jutott, ahol drámai csatában 3:2-re kikapott Vass Borbálától (Szombathelyi AK), úgy, hogy a döntő szettben 16:14-re vesztett, így az 5–8. helyen zárta a versenyt. Az ASE Orosháza két játékosa Vadász Réka, és Vashegyi Regina a főtáblára jutásért játszott, de mindketten vereséget szenvedtek. 

Az emlékverseny vasárnap az U15-ös egyéni és páros küzdelmekkel folytatódik.    
Győztesek. U11-es fiúk:Zsigmond Simon (Ceglédi VSE). U13-as fiúk: Szabó Lénárd (Ambrus Asztalitenisz Akadémia). U11-es lányok: Fegyver Zsófia (KSI). U13-as lányok: Szűcs Natália (BVSC-Zugló). 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a beol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában